ΝΕΑ

  Ένας γιγαντιαίος πολυέλαιος στο δάσος


  Το RESERVOIR (Ascesa) είναι μια εκπληκτική εγκατάσταση από τον καλλιτέχνη John Grade . Το έργο τέχνης εγκαταστάθηκε το 2018 στο πάρκο γλυπτικής Arte Sella στο Borgo Valsugana, Trento, στην Ιταλία.

  Στη σελίδα έργου της ιστοσελίδας του, ο John προσθέτει:
  Η δεξαμενή αποτελείται από πέντε χιλιάδες ατομικά θερμικά σχηματισμένα, διαυγή σταγονίδια πλαισιωμένα σε ξύλο με κλίση ατμού. Τα ευαίσθητα σταγονίδια συνδέονται με ένα ζευγάρι σαφών διχτυών που υποστηρίζονται από κορμούς δέντρων παραπάνω. Καθώς τα σταγονίδια συσσωρεύονται απο τα  βρόχινα ύδατα ή το χιόνι, η θέση και το σχήμα των διχτυών μειώνονται και αλλάζουν καθώς το συλλεχθέν νερό εξατμίζεται, το γλυπτό ανεβαίνει στο αρχικό του σχήμα. 

  Τα ελαστικά ελατήρια κάτω από τις τροχαλίες περιορίζουν την κατακόρυφη εμβέλεια κίνησης, ώστε το γλυπτό να παραμένει τουλάχιστον δέκα πόδια πάνω από το έδαφος. Ακόμη και μια πολύ ελαφριά βροχή δημιουργεί αρκετή προς τα κάτω κίνηση για να κατανοηθεί οπτικά από τους θεατές παρακάτω. Όταν στεγνώσει, το γλυπτό ζυγίζει 70 κιλα. Όταν γεμίσει από έντονη βροχόπτωση, το γλυπτό μπορεί να υπερβεί τα 800 κιλά.Δειτε...  Ένας γιγαντιαίος πολυέλαιος στο δάσος
  • Tίτλος : Ένας γιγαντιαίος πολυέλαιος στο δάσος
  • Ημερομηνία :
  • Κατηγορίες :
  • Σχόλια
  • Συνδέσεις
  Κορυφή