ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτας

    article-1236615-079D20AA000005DC-124_468x427
    Ένα Χριστουγεννιάτικο γλυκό με σοκολάτα και γέμιση για τις γιορτινές μέρες είναι κάτι το εντυπωσιακό και λαχταριστό. Σας παραθέτουμε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή.


    Υλικά
    Για το παντεσπάνι
    1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
    1 φλιτζάνι ζάχαρη
    5 αβγά
    6-7 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη λιωμένη
    4 κουταλιές κακάο
    1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
    1 σφηνάκι κονιάκ ή μαρασκίνο
    Λίγη μαργαρίνη για επάλειψη του ταψιού
    Για τη γέμιση
    2 φλιτζάνια (500ml) κρέμα γάλακτος
    ½ φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
    1 κουταλιά της σούπας κρέμα στιγμής
    6-7 φρέσκες φράουλες ψιλοκομμένες ή 1 κούπα μαρμελάδα φράουλα με ολόκληρες φράουλες
    Για το γαρνίρισμα:
    Ζάχαρη άχνη
    Ξύσματα σοκολάτας
    2-3 φράουλες ολόκληρες
    Κουβερτούρα λιωμένη 

    Συνταγή:
    Βήμα 1
    1  
    Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου.Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπάτε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να γίνουν μαρέγκα.Στη συνέχεια προσθέτετε σιγά-σιγά τη ζάχαρη (εξακολουθείτε να χτυπάτε με το μίξερ), μέχρι να δέσει καλά η μαρέγκα.Σταματήστε το μίξερ και ρίξτε στο μπολ με τη μαρέγκα τους κρόκους ανακατεύοντας απαλά, από κάτω προς τα πάνω, έως ότου να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.

    Βήμα 2
    YL_batter1
    Προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ (καλύτερα θα ήταν να είναι κοσκινισμένα), και το κακάο και ανακατεύετε επίσης απαλά, μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα. Προσθέτετε τη λιωμένη μαργαρίνη, το ποτό και συνεχίζετε να ανακατεύετε, έως ότου έχετε και πάλι ένα λείο και ομοιογενές μείγμα.

    Βήμα 3
    YL_batter_in_pan 
    Στρώνετε τη λαδόκολλα σε ένα ρηχό παραλληλόγραμμο ταψί το οποίο έχετε αλείψει με λίγη μαργαρίνη (για να κολλήσει η λαδόκολλα και να μείνει στη θέση της) αλείφετε και πάλι με μαργαρίνη το επάνω μέρος της λαδόκολλας και αδειάζετε το μίγμα, φροντίζοντας να το απλώσετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.Το πάχος του μίγματος πρέπει να είναι περίπου 1 εκατοστό.Βάζετε το παντεσπάνι στο φούρνο και το ψήνετε για περίπου 15-20 λεπτά.

    Βήμα 4
    Εντωμεταξύ, προετοιμάζετε τη γέμιση: Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη και την κρέμα στιγμής μέχρι να έχετε μια σφιχτή σαντιγί.Αν έχετε φρέσκα κεράσια ή φράουλες ανακατεύετε  στο μίγμα.Αν χρησιμοποιήσετε μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού ΜΗΝ το ανακατέψετε στο μείγμα.

    Βήμα 5
    YL_cake_inverted SV101297_thumb8
    Βγάζετε το παντεσπάνι από τον φούρνο, το αναποδογυρίζετε πάνω σε υγρή πετσέτα, το τυλίγετε σε ρολό και το αφήνετε να κρυώσει σκεπασμένο με την υγρή πετσέτα.Αφαιρείτε την πετσέτα από το ρολό, το απλώνετε και το αλείφετε με την κρέμα.Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα φράουλα,αφήστε διάσπαρτα κουταλιές πάνω στο παντεσπάνι ΠΡΙΝ απλώσετε την κρέμα και αφού την απλώσετε ρίξτε διάσπαρτα ακόμα λίγες κουταλιές.

    Βήμα 6
    YL_roll_cake
    Τέλος, τυλίγετε σε ρολό, σκεπάζετε με μια λαδόκολλα και το αφήνετε στο ψυγείο να σφίξει. Λίγο πριν σερβίρετε στολίζετε τον κορμό πασπαλίζοντας με τη λιωμένη κουβερτούρα και τη  ζάχαρη άχνη το  ξύσμα σοκολάτας και τελειώνετε με τις φρέσκες φράουλες και κερασάκια.
    Καλή επιτυχία!


    2009_11_27_01_05_02__bb340634d510448583711d29c98c0158

    buche_noel_2005_2

    BucheNoel (1)

    ARdV Bûche de Noël au Pain d'Epices et Chocolat

    buche2 (1)

    2091216 CeciCela Bûche deNoël

    cake_log

    chocolate-mint-buche-de-noel-mint

    buchenoel

    t1_sokolatenios-kormos

    images

    cake56

    041225buchedenoel

    kormos-sokolata

    kormos_me_sokolata

    425201910400

    deef6_tn_5084510_m
    Χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτας
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή