ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Το φιλί και η σημασία του


    2
    Το  φιλί είναι: Η επαφή των χειλιών με τα χείλη ή άλλο σημείο του σώματος άλλου προσώπου ως έκφραση αγάπης, ερωτικού πόθου κ.λ.π. Ετυμολογικά, το μεσαιωνικό ουσιαστικό φιλί προέρχεται από το έναρθρο αρχαίο απαρέμφατο «το φειλείν» του ρήματος «φιλώ», το οποίο κατά μία υπόθεση προέρχεται από το ινδοευρωπαϊκό b(e)eit που σημαίνει "κοντά".Πέρα από ορισμούς, όμως, το φιλί μπορεί να σημαίνει τόσα παραπάνω… Το χειροφίλημα, για παράδειγμα, το οποίο συνηθιζόταν στο παρελθόν πάντα εκ μέρους των ανδρών, δείχνει θαυμασμό,  αν παρατηρήσει κανείς τον τρόπο με τον οποίο φιλιούνται διάφοροι λαοί θα διακρίνει πολιτισμικά χαρακτηριστικά με μακρόχρονη ιστορία. Πάρτε για παράδειγμα τους Έλληνες, οι οποίοι φιλούν σταυρωτά, ή τους Ινουίτ  φυλή Εσκιμώων στην Αλάσκα, οι οποίοι, αντί για φιλί, τρίβουν μεταξύ τους τις μύτες τους.




    Πώς ξεκίνησε, όμως, το φιλί;

    20
    Οι θεωρίες για την αρχή του φιλιού ποικίλουν. Μία λογική εκδοχή που ξεκινά από τα προϊστορικά χρόνια, είναι ότι όπως συμβαίνει και με πολλά ζώα και πουλιά η μάνα μασούσε την τροφή και την έδινε με το στόμα στο μωρό της για να τραφεί. Κάτι, λοιπόν, που άρχισε ως συνήθεια διαβίωσης μπορεί να εξελίχθηκε σε κοινή πράξη τρυφερότητας. Λιγότερο ακριβής  αν και περισσότερο ρομαντική ακούγεται η θεωρία που υποστηρίζει πως, σύμφωνα με κάποιες παλιές θρησκείες, η ψυχή του ανθρώπου ζούσε στην ανάσα του. Με το φιλί, λοιπόν, οι δύο ψυχές των ατόμων έρχονταν σε επαφή και μπλέκονταν μεταξύ τους για πάντα.

    24
    Η φυσικοχημεία του φιλιού Σύμφωνα με τους ειδικούς, το φιλί απελευθερώνει τους ίδιους νευροδιαβιβαστές  χημικά μηνύματα στον εγκέφαλο  όπως αυτοί που εκλύονται όταν επιδιδόμαστε σε έντονη σωματική άσκηση. Η λειτουργία αυτή κάνει την καρδιά μας να χτυπά πιο γρήγορα και την αναπνοή μας να γίνεται πιο βαθιά και ασύγχρονη. Εξηγείται, έτσι, ότι -όπως έχει μετρηθεί- με ένα φιλί διάρκειας ενός λεπτού ένας μέσος άνθρωπος «καίει» περί τις 26 θερμίδες.

     Επιπλέον, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα φιλιά φέρουν «επιγενετικές φερομόνες», ουσίες σημαντικές για την υγεία και την ψυχολογία μας, οι οποίες, μάλιστα, μειώνουν το στρες. Σχετικά με την φυσιολογία του φιλιού, οι ειδικοί λένε ότι πρόκειται για μία περίπλοκη διαδικασία, η οποία απαιτεί συγκεκριμένη διάταξη των μυών, καθώς επιστρατεύει τριάντα τέσσερις συνολικά μυς του προσώπου και εκατόν δώδεκα μυς του σώματος  εφόσον στεκόμαστε όρθιοι.

      Ο πιο σημαντικός μυς είναι ο orbicularis oris -ο σφυγκτήρας γύρω από χείλη μας- που είναι γνωστός και ως μυς του φιλιού. Υπολογίστε, μαζί με όλα τα παραπάνω, τον ρόλο της γλώσσας στο γαλλικό φιλί, αλλά και όλες τις νευρικές απολήξεις αυτής και των χειλιών που συμμετέχουν σε κάθε φιλί και… φανταστείτε το: ένας ολόκληρος μηχανισμός μπαίνει σε λειτουργία.



    Το φιλί είναι ο ιδανικός τρόπος να εκφράσετε τα συναισθήματά σας προς τον αγαπημένο σας.

    Τι ακριβώς όμως σημαίνει  «φιλάω κάποιον/κάποια»


    10

    Μπορεί να σημαίνει οτιδήποτε. Ενδέχεται να είναι έκφραση αγάπης, φιλίας, ερωτικής έλξης, θαυμασμού, υποταγής, ακόμη και προδοσίας  θυμηθείτε το φιλί τού Ιούδα. Υπάρχουν λοιπόν διάφορα είδη φιλιών, το καθένα με τη δική του ξεχωριστή ιστορία και σημασία. Εμείς συγκεντρώσαμε μερικά είδη φιλιών για να στείλετε το δικό σας μήνυμα... Ο τρόπος που φιλάει κάθε άντρας είναι διαφορετικός και μπορεί να δηλώσει πολλά για τα συναισθήματα που τρέφει για εσένα αλλά και για το τι άνθρωπος είναι γενικά. Αξίζει λοιπόν να συνδυάσεις τον τρόπο που σε φιλάει ο καλός σου με τα συναισθήματα που κρύβει, ειδικά αν βγαίνετε εδώ και λίγο καιρό…



    Φιλί στο μάγουλο:


    17
    Αυτό είναι το ευγενικό φιλί και μπορεί να σημαίνει πολλά διαφορετικά πράγματα ταυτόχρονα, ανάλογα με το άτομο που σας φιλάει και το πόσο καιρό γνωρίζεστε. Είναι ένδειξη συμπάθειας, υποστήριξης αλλά και έλξης. Επίσης είναι το ιδανικό φιλί για το πρώτο ραντεβού για κάποιον που δεν θέλει να φανεί επιθετικός με το «καλησπέρα».



    Το πεταχτό φιλί:


    9
    Ένα γρήγορο, πεταχτό φιλί στα χείλη στην αρχή μιας σχέσης συνήθως σημαίνει «μου αρέσεις» ή «πέρασα πολύ ωραία απόψε μαζί σου». Τώρα όσον αφορά τη μακροχρόνια, το πεταχτό φιλί (αν και συνήθως καταλήγει στη μύτη) σημαίνει «θα τα πούμε αργότερα».  Σου ακούγεται αθώο αυτό το πεταχτό φιλάκι ε; Κι όμως αυτό το σύντομο άγγιγμα των χειλιών δίνει το μήνυμά του. Στο πρώτο επίπεδο της σχέσης, θέλει να σου πει ότι δεν χορταίνει να σε φιλάει, σε θέλει πολύ αλλά δεν θέλει να το πάρεις και πάνω σου, ενώ πολύ εύκολα θα πήγαινε τα πράγματα λίγο παρακάτω (σωματικά) αλλά φοβάται μήπως τον παρεξηγήσεις. Αυτό το πεταχτό φιλάκι είναι λοιπόν η υπόσχεση για πολλά περισσότερο και πιο μακρόσυρτα φιλιά στο μέλλον. Αν η σχέση έχει προχωρήσει και συνεχίζετε να φιλιέστε έτσι στα πεταχτά και σε ανύποπτες στιγμές, το αγόρι αυτό σε θέλει, ακόμα, με τρέλα.




    Φιλί με τα μάτια ανοιχτά:

    32
    Εάν έχετε παρατηρήσει ότι ο παρτενέρ σας δεν κλείνει τα μάτια ενώ φιλιέστε τότε μάλλον μιλάμε για ένα άτομο που είναι θεατής παρά "συμμετέχων" στην πράξη. Κάτι τέτοιο ίσως θα πρέπει να σας προβληματίσει...




    Φιλί με μάτια ερμητικά κλειστά:


    33
    Αυτό είναι ένα δεκτικό φιλί. Όταν τα μάτια είναι κλειστά η αίσθηση της αφής είναι αυξημένη, κι έτσι μπορείτε να το απολαύσετε περισσότερο. Είναι συνήθως το φιλί που έχει και τη μεγαλύτερη διάρκεια και συνοδεύεται από πεταλουδίτσες στο στομάχι. Σίγουρα ο άντρας που επιλέγει να σας φιλήσει έτσι είναι ρομαντικός και τρέφει αισθήματα για εσάς.




    Το διστακτικό φιλί:


    35
    Ένα διστακτικό φιλάκι μπορεί να υποδηλώνει ότι το άτομο που σας φιλάει είναι ντροπαλό ή δεν είναι βέβαιο ότι ανταποκρίνεστε στα συναισθήματά του. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η απάντησή σας σε αυτό το φιλί θα είναι καθοριστική για το αν θα συνεχιστεί ή θα επαναληφθεί.




    Το καθιερωμένο γαλλικό φιλί:


    4
    Τα χείλη ακουμπάνε, το στόμα ανοίγει και ξεκινάει η εξερεύνηση με την γλώσσα να παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι το άτομο με το οποίο ανταλλάσσετε αυτό το φιλί αισθάνεται πάθος και σας λέει «θέλω να προχωρήσουμε αλλά σε ξέρω μόνο 5 λεπτά».




    Το φιλί που «ταξιδεύει»:


    21
    Αυτό το φιλί αρχίζει από το στόμα ή από άλλα μέρη του προσώπου και καταλήγει στο λαιμό και πέρα. Αυτά τα φιλιά προορίζονται για να σας ξυπνήσουν και άλλα ένστικτα. Αν δεν έχετε πρόθεση να κάνετε σεξ, μην αφήσετε τον παρτενέρ σας να συνεχίσει.




    Φιλί στο μέτωπο:


    11
    Είναι το λεγόμενο πατρικό φιλί. Εάν ο καλό σας σας φιλάει στο μέτωπο όχι απλά σας θέλει, αλλά αισθάνεται και την ανάγκη να σας προστατέψει.   Οι παλιοί λένε πως το φιλί αυτό δεν είναι για καλό. Σίγουρα ο τρόπος του αυτός δείχνει σεβασμό στο πρόσωπό του αλλά υποδηλώνει και ένα χαμένο πάθος που κάποτε σιγόκαιγε. Εκείνος υποστηρίζει ότι τον τροφοδοτείς με αγάπη και τον κάνεις καλύτερο άνθρωπο. Εγώ πλάι προτείνω να ψάξεις το κεφάλι σου για να βρεις τα κέρατα!





    Φιλί δαγκωτό:


    29
    Μήπως σας δαγκώνει τα χείλη κάθε φορά που σας φιλά; Ο άντρας αυτός είναι παιχνιδιάρης και περιπετειώδης. Ειδικά στην εποχή μας, που τα βαμπίρ έχουν πέραση, το αγόρι αυτό κάνει θραύση.



     

    Σαν παλιό σινεμά:


    6
    Ή αλλιώς κλασική σκηνή χολιγουντιανής ταινίας. Εκείνος σας παίρνει αγκαλιά, σας ρίχνει πίσω με μια θεατρική κίνηση, σκύβει και σας φιλά. Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν άντρα που του αρέσει το show και δείχνει την αγάπη του με έναν ξέφρενο τρόπο. Ζήστε το παραμύθι και μην ανησυχείτε για εκείνους που αναρωτιούνται μήπως πρωταγωνιστείτε σε σήριαλ του Παπακαλιάτη. Απλά ζηλεύουν.



     

    Τρόπος  να φιλήσετε τον έρωτα σας


    28
    Σας παραθέτουμε παρακάτω τρόπους  με τον οποίους  μπορείτε να φιλήσετε τον αγαπημένο/η σας.



     

    Υγρό φιλί:


    25
    Πιείτε λίγο από το αγαπημένο σας ποτό κρατώντας την γεύση του στα χείλη σας , φιλήστε τον σύντροφο σας και να είστε σίγουροι ότι θα το απολαύσει.



     

    Ψιθυριστό φιλί:


    26
    Ψιθύρισε γλυκά ακαταλαβίστικα λόγια στο αυτί του συντρόφου σας, αν και δεν θα βγάλει νόημα θα ερεθιστεί από το ερωτική σας διάθεση.



     

    Γελαστό φιλί:

    5
    Είναι το αγαπημένο μου . Λέτε κάτι αστείο και φιλάτε ενώ ταυτόχρονα γελάτε.. παίξτε με τα χείλη και διασκεδάστε το!



     

    Φιλί αλα σκούπα:



    19
    Καθώς φιλάτε με ανοιχτό το στόμα, ρουφήξτε απλά σαν να ρουφάτε τον αέρα από το στόμα του συντρόφου σας. Αυτό είναι ένα παιχνιδιάρικο φιλί.



     

    Φιλί ξυπνητήρι:


    16
    Καθώς ο σύντροφος σας δεν έχει καλά-καλά ξυπνήσει αρχίστε να φιλάτε με πολλά γλυκά φιλάκια στα μάγουλα μέχρι να φτάσετε στα χείλη. Σίγουρα είναι ο πιο γλυκός τρόπος για ένα ευχάριστο ξύπνημα..



    Ζεστό και κρύο φιλί:


    14
    Γλείψτε τα χείλη΄της για να γίνουν καυτά και έπειτα φυσήξτε απαλά (δεν ανάβουμε φωτιά.. φυσάμε απαλά) . Όλο αυτό θα την κάνει να νιώσει μια σεξουαλική έκρηξη .



    Φιλί στο λαιμό:


    30
    Ροκανίστε απλά πάνω-κάτω το λαιμό του συντρόφου σας και τελειώστε με ένα φιλί στα χείλη.




    Δαγκωτό φιλί:


    12
    Είναι ένα φιλί πάθους. Δαγκώστε τα χείλη και το λαιμό αλλά μην είστε άγριοι, μπορεί να την πληγώσετε.



     

    Κρυφό φιλί:


    15
    Πάτε από πίσω της, αγκαλιάστε την ώστε να ξαφνιαστεί και φιλήστε την στον ώμο. Έτσι θα της δείξετε πόσο την αγαπάτε..



     

    Φιλί – Λιώσιμο:


    8
    Πειραματιστείτε και διασκεδάστε με αυτό το φιλί . Βάλτε ένα μικρό κομμάτι πάγου στο στόμα σας και ανταλλάξτε το στόμα με στόμα, με τη βοήθεια της γλώσσας. Είναι ένα ερωτικό και αισθησιακό φιλί, ότι πρέπει για καλοκαίρι.



     

    Μακαρονάτο φιλί:


    22
    Παίρνετε ένα μακαρόνι και το κρατάτε με τα χείλη σας , δίνετε την άλλη άκρη στο σύντροφο σας και ρουφήξτε ταυτόχρονα, μέχρι να πλακωθείτε για το ποιος θα φάει καλύτερα..



     

    Φιλί στο λαιμό:


    27
    Ροκανίστε απλά πάνω-κάτω το λαιμό του συντρόφου σας και τελειώστε με ένα φιλί στα χείλη.



    Δαγκωτό φιλί:

    31
    Είναι ένα φιλί πάθους. Δαγκώστε τα χείλη και το λαιμό αλλά μην είστε άγριοι, μπορεί να την πληγώσετε.



    Μετωπικό φιλί:

    34
    Ένα μητρικό φιλί ή το όχι πια σεξ, μόνο φίλοι.



    Λοβο-φιλί:


    1
    Ρουφάτε απαλά το λοβό του αυτιού και τον πιπιλάτε χωρίς αγενείς θορύβους, γιατί θα την/τον κουφάνετε!



    Φιλί Διακόπτης:

    3
    Φιλήστε το άνω χείλος του συντρόφου σας ενώ αυτός φιλάει το κάτω χείλος.



    Φιλί – Πεταλούδα:


    7 13
    Πλησιάζετε τα πρόσωπα μέχρι να ακουμπήσουν οι βλεφαρίδες, τις ανοιγοκλείνετε συνεχώς μέχρι να πετάξετε στον αέρα. Αν το κάνετε καλά, η αίσθηση ότι έχετε φτερά και πετάτε θα ταιριάζει με το φτερούγισμα της καρδιάς σας .

    23


    Με ένα φιλί  μας αποκαλύπτεται ο άλλος. Κι αυτό γιατί ένα φιλί μπορεί να «πει» πολλά περισσότερα από τις λέξεις...

    Το φιλί και η σημασία του
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή