ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    10 οφέλη του κόκκινου κρασιού για το δέρμα, τα μαλλιά και την υγεία

    wine

    Τα κόκκινα κρασιά είναι ένας τύπος κρασιού που γίνεται από την ποικιλία σκουρόχρωμων σταφυλιών, με χρωματικές αποχρώσεις που κυμαίνονται από το κόκκινο, το βαθύ μωβ ακόμη και το μπλε. Υπάρχουν πάνω από 50 ποικιλίες κόκκινου κρασιού στην αγορά, με διαφορετικά χαρακτηριστικά το καθένα στην ποικιλία των σταφυλιών, το χρώμα, την αίσθηση στο στόμα και την ωριμότητα.

    Τα οφέλη του κόκκινου κρασιού στην υγεία.

    1. Προστατεύει την καρδιά
      Οι καρδιακές παθήσεις είναι μια συχνή ασθένεια στις μέρες μας. Βέβαια υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης και ένας από αυτούς είναι και η κατανάλωση κόκκινου κρασιού. Το κόκκινο κρασί χρησιμεύει ως ένα υγιές ποτό που μπορεί να προστατέψει την καρδιά σας από ασθένειες. Αυτό συμβαίνει επειδή το κόκκινο κρασί περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά που εμποδίζουν την συσσώρευση λίπους στις αρτηρίες που, με τη σειρά του, εμποδίζει τα καρδιακά επεισόδια.
        
    2. Βοηθάει τον ύπνο
      Το κόκκινο κρασί μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε καλύτερο ύπνο λόγο μιας ουσίας που ονομάζεται μελατονίνη. Η μελατονίνη μπορεί να ρυθμίσει το «ρολόι» σας και αυτό σας κρατά υγιείς.
       
    3. Μειώνει την Χοληστερόλη
      Αυτό συμβαίνει επειδή το κόκκινο κρασί μειώνει την περιεκτικότητα σε χοληστερόλη και αποφεύγει την συσσώρευση των κορεσμένων λιπαρών.
        
    4. Προλαμβάνει το κρυολόγημα
      Το κόκκινο κρασί έχει ορισμένα στοιχεία που μπορεί να αποτρέψει το κρυολόγημα. Οι ερευνητές έχουν αποδείξει ότι μπορεί να αποτρέψει την βουλωμένη μύτη που προκαλείται από το κρύο και μπορεί να σας βοηθήσει να αναπνεύσετε ευκολότερα.
       
    5. Υγιές, Λαμπερό Δέρμα
      Ο καθένας επιθυμεί να έχει ένα υγιές λαμπερό δέρμα και αυτή η μαγεία είναι ένα από τα πολλά οφέλη της κατανάλωσης κόκκινου κρασιού. Λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχει αποτρέπει την γήρανση του δέρματος.
        
    6. Μειώνει τη Θνησιμότητα
      Υπάρχει η πεποίθηση ότι η τακτική κατανάλωση κόκκινου κρασιού σε μικρές ποσότητες, αυξάνει το προσδόκιμο ζωής. Αλήθεια ή όχι μια δοκιμή δεν βλάπτει.
        
    7. Μπορεί να αποτρέψει τον καρκίνο
      Το κόκκινο κρασί περιέχει ένα συστατικό που ονομάζεται κερκετίνη που μπορεί να αποτρέψει τον καρκίνο του πνεύμονα. Μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο του καρκίνου του μαστού και μειώνει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων λόγω της παρουσίας της ρεσβερατρόλης.
       
    8. Ισχυρότερη δόντια
      Το κόκκινο κρασί περιέχει πολυφαινόλες που βοηθούν στην ενίσχυση των ούλων και την πρόληψη της φλεγμονής. Περαιτέρω, μπορεί επίσης να αποτρέψει τα δόντια από την αποσύνθεση με σκλήρυνση του σμάλτου.
        
    9. Οφέλη για το δέρμα
      Εκτός από το να προσφέρει οφέλη στην υγεία, το κόκκινο κρασί κάνει θαύματα και στο δέρμα. Τα απολεπίστηκα προϊόντα από κόκκινο κρασί είναι πολύ διαδεδομένα για την περιποίηση του δέρματος. Εξαλείφει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος για να σας δώσει ένα υγιές δέρμα.
       
    10. Οφέλη για τα μαλλιά
      Όλοι επιθυμούν μακριά, μεταξένια και λαμπερά μαλλιά, αλλά η προετοιμασία μιας μάσκας μαλλιών μπορεί να είναι αρκετά επίπονη εργασία. Έτσι, ένα απλό τέχνασμα για να έχετε μεταξένια και λαμπερά μαλλιά είναι να ξεβγάλετε με κόκκινο κρασί τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο. Αυτό θα σας δώσει πυκνά και λαμπερά μαλλιά σε ελάχιστο χρόνο.
        

    Από: Lithos Digital

    10 οφέλη του κόκκινου κρασιού για το δέρμα, τα μαλλιά και την υγεία
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή