ΝΕΑ

    Η ομελέτα του φτωχού

    5
    Η ομελέτα  του φτωχού είναι μια συνταγή που  δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξή της.  Προέρχεται από τους μοναχούς, οι οποίοι για λόγους υγείας και νηστείας δεν  είχαν τη δυνατότητα να τρώνε κρέας και ετοίμαζαν αυτή την ομελέτα με ελιές, κουκουναριά, κάππαρη, σταφίδες, σκόρδο και διάφορα μυρωδικα.


    Υλικά:

    300 γραμμάρια  τρούφα
    100 γραμμάρια μαύρες ελιές
    40 γραμμάρια  κάππαρη
    30 γραμμάρια  κουκουνάρια
    30 γραμμάρια  σταφίδες
    1 σκελίδα σκόρδο
    Αλάτι, πιπέρι, μαϊντανός
    Ελαιόλαδο

     

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε το σκόρδο με το λάδι  στη συνέχεια προσθέστε τη  κάπαρη, τις  ελιές, τις  σταφίδες και το  κουκουνάρι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά.


    Βήμα 2

    2
    Βράστε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Στραγγίστε τα, αφαιρέστε το σκόρδο από τη σάλτσα και προσθέστε τα στα ζυμαρικά.


    Βήμα 3

    3
    Μεταφέρετε τα ζυμαρικά στο τηγάνι προσθέστε πιπέρι και το  ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε.


    Βήμα 4

    4
    Προσθέστε λίγο λάδι στο κάτω μέρος.

    Βήμα 5

    5
    Τηγανίστε την  ομελέτα κάνοντας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει  και από τις δύο πλευρές. Μόλις ψηθεί η ομελέτα τη μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!
    Η ομελέτα του φτωχού
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή