Σπιτικό ψωμάκι είναι εύκολο να το φτιάξουμε και είναι κατάλληλο για το πρωινό μας με μαρμελάδα και κρέμα σοκολάτας, έχει λιγότερες θερμίδες και είναι επίσης πλούσιο σε φυτικές ίνες.
Υλικά:
400 γραμμάρια αλεύρι
200 ml νερό
10 γραμμάρια νωπή μαγιά
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά μέλι
40 γραμμάρια σπορέλαιο
Συνταγή:
Βήμα 1
Διαλύουμε τη μαγιά σε ένα μπολ με το μέλι και το χλιαρό νερό.
Βήμα 2
Προσθέστε το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Στη συνέχεια, προσθέστε το λάδι και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά.
Βήμα 3
Αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες.
Βήμα 4
Δουλέψτε τη ζύμη με τα χέρια δίνοντας ένα ορθογώνιο σχήμα.
Βήμα 5
Ανοίγουμε τη ζύμη και στη συνέχεια τη βάζουμε σε μια φόρμα στρωμένη με λαδόκολλα και αφήνουμε να φουσκώσει για άλλη μία ώρα.
Βήμα 6
Αλείψτε το ψωμί με λίγο γάλα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Βήμα 7
Βήμα 8
Αφήστε να κρυώσει πριν το κόψετε σε φέτες και σερβίρουμε. Καλή σας Όρεξη!