ΝΕΑ

    Μικρά τσουρεκάκια

    13
    Μαλακά και αρωματικά τσουρέκια  μπορείτε να τα συνοδεύσετε στο ζεστό πρωινό σας  με καπουτσίνο  ή και με παγωτό.

    Υλικά:

    350 γραμμάρια αλεύρι τύπου  0
    100 γραμμάρια ζάχαρη
    100 ml  γάλα
    2 αυγά
    70 γραμμάρια   βούτυρο
    1 κουταλάκι  αλάτι
    1 κουταλιά  μέλι
    12 γραμμάρια μαγιά
    Βανίλιας
    Λεμόνι

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Διαλύστε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και  το μέλι και ανακατεύουμε.

    Βήμα 2

    2
    Στη συνέχεια, προσθέστε τα 2/3 από το αλεύρι, τα  ελαφρά χτυπημένα αυγά, το αλάτι, το λιωμένο βούτυρο.

    Βήμα 3

    3
    Ζυμώνουμε για 10 λεπτά, στη συνέχεια, προσθέστε τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.

    Βήμα 4

    4 5
    Αν είναι απαραίτητο, προσθέστε λίγο αλεύρι.

    Βήμα 5

    6
    Βάλτε τη ζύμη σε ένα μπολ και καλύψτε καλά με πλαστική μεμβράνη, αφήνουμε να φουσκώσει για τουλάχιστον 3 ώρες.

    Βήμα 6

    7
    Πλάστε τη ζύμη σε  8 μεγάλα και 8 μικρότερες μπάλες, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, με κενό μεταξύ τους, στη συνέχεια, να τα αφήνουμε να φουσκώσουν για  άλλες 2 ώρες.


    Βήμα 7

    8
    Πιέστε με το δάχτυλο στο κέντρο κάθε  μεγάλης μπάλας και τοποθετήστε τις μπάλες μικρές μπάλες από πάνω.

    Βήμα 8

    9
    Αλείψτε τα ψωμάκια με το  χτυπημένο κρόκο αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς  για 20 λεπτά.

    Βήμα 9

    10 11
    Μόλις είναι έτοιμα, σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!

    12
    Μικρά τσουρεκάκια
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή