Μαλακά και αρωματικά τσουρέκια μπορείτε να τα συνοδεύσετε στο ζεστό πρωινό σας με καπουτσίνο ή και με παγωτό.
Υλικά:
350 γραμμάρια αλεύρι τύπου 0100 γραμμάρια ζάχαρη
100 ml γάλα
2 αυγά
70 γραμμάρια βούτυρο
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά μέλι
12 γραμμάρια μαγιά
Βανίλιας
Λεμόνι
Συνταγή:
Βήμα 1
Διαλύστε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μέλι και ανακατεύουμε.
Βήμα 2
Στη συνέχεια, προσθέστε τα 2/3 από το αλεύρι, τα ελαφρά χτυπημένα αυγά, το αλάτι, το λιωμένο βούτυρο.
Βήμα 3
Ζυμώνουμε για 10 λεπτά, στη συνέχεια, προσθέστε τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.
Βήμα 4
Αν είναι απαραίτητο, προσθέστε λίγο αλεύρι.
Βήμα 5
Βάλτε τη ζύμη σε ένα μπολ και καλύψτε καλά με πλαστική μεμβράνη, αφήνουμε να φουσκώσει για τουλάχιστον 3 ώρες.
Βήμα 6
Πλάστε τη ζύμη σε 8 μεγάλα και 8 μικρότερες μπάλες, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, με κενό μεταξύ τους, στη συνέχεια, να τα αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλες 2 ώρες.
Βήμα 7
Πιέστε με το δάχτυλο στο κέντρο κάθε μεγάλης μπάλας και τοποθετήστε τις μπάλες μικρές μπάλες από πάνω.
Βήμα 8
Αλείψτε τα ψωμάκια με το χτυπημένο κρόκο αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.
Βήμα 9
Μόλις είναι έτοιμα, σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!