Μια συνταγή με λαχανικά στο φούρνο, μπορείτε να προσθέσετε και μανιτάρια ή ότι εσείς προτιμάτε..
Υλικά:
250 γραμμάρια ρύζι50 γραμμάρια τυρί προβολόνε καπνιστό
50 γραμμάρια γραβιέρα
50 γραμμάρια τυρί τσένταρ
50 γραμμάρια ζαμπόν
100 γραμμάρια μπιζέλια
1 αυγό
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Βούτυρο
Φρυγανιά
Συνταγή:
Βήμα 1
Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό για 13 με 15 λεπτά.
Βήμα 2
Σοτάρουμε τον αρακά σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 3
Στραγγίζετε το ρύζι και τοποθετήστε το σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ζαμπόν το τυρί κομμένο σε κύβους και τα μπιζέλια.
Βήμα 4
Προσθέστε ένα αυγό και ανακατέψτε τα όλα μαζί.
Βήμα 5
Ρίξτε το ρύζι σε ένα βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με φρυγανιά ταψί.
Βήμα 6
Καλύψτε με φρυγανιά και μπούκλες βουτύρου και ψήστε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά.
Βήμα 7
Γυρίστε το μείγμα ρυζιού σε μια πιατέλα.
Βήμα 8
Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε. Καλή σας Όρεξη!