Νόστιμοι σπιτικοί λουκουμάδες μπορείτε να τους συνοδεύεστε με ζάχαρη άχνη ή μέλι ή ακόμα και ρευστή σοκολάτα για ποιο γλύκες στιγμές.
Υλικά:
200 γραμμάρια αλεύρι50 γραμμάρια ζάχαρη
1 αυγό
120 ml γάλα
14 γραμμάρια μαγιά
80 γραμμάρια σταφίδες
2 κουταλιές ρούμι ή λικέρ
1 φλούδα λεμονιού
1 κουταλάκι βανίλια
Σπορέλαιο
Συνταγή:
Βήμα 1
Βάλτε τις σταφίδες σε ένα μπολ με νερό και αφήστε τες να μαλακώσουν μαζί με το λικέρ.
Βήμα 2
Διαλύουμε τη μαγιά σε ένα ποτήρι με γάλα.
Βήμα 3
Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη βανίλια και τη ζάχαρη, κάντε μια τρύπα στο κέντρο και ρίξτε το αυγό.
Βήμα 4
Αρχίστε να ζυμώνετε ξεκινώντας από το κέντρο και προσθέτουμε τη μαγιά διαλυμένη με το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια.
Βήμα 5
Προσθέστε τις στραγγισμένες σταφίδες και ανακατεύουμε.
Βήμα 6
Μόλις έχετε ένα λείο μείγμα, σκεπάστε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για μια-δυο ώρες.
Βήμα 7
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα, στη συνέχεια τηγανίζουμε τους λουκουμάδες μας με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
Βήμα 8
Μόλις πάρουν ένα χρυσό χρώμα, στραγγίξτε τους λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί.
Βήμα 9
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή με μέλι , ενώ είναι ακόμα ζεστά σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!