![10 10](http://lh3.ggpht.com/-DKuVHTV4Izs/UxRg9uu86BI/AAAAAAAAtGc/6Z3E92owBOQ/10_thumb%25255B16%25255D.jpg?imgmax=800)
Νόστιμοι σπιτικοί λουκουμάδες μπορείτε να τους συνοδεύεστε με ζάχαρη άχνη ή μέλι ή ακόμα και ρευστή σοκολάτα για ποιο γλύκες στιγμές.
Υλικά:
200 γραμμάρια αλεύρι50 γραμμάρια ζάχαρη
1 αυγό
120 ml γάλα
14 γραμμάρια μαγιά
80 γραμμάρια σταφίδες
2 κουταλιές ρούμι ή λικέρ
1 φλούδα λεμονιού
1 κουταλάκι βανίλια
Σπορέλαιο
Συνταγή:
Βήμα 1
![1 1](http://lh6.ggpht.com/-pEd_7l2XWQE/UxRg_BStXgI/AAAAAAAAtGs/6ni5syyoWk4/1_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Βάλτε τις σταφίδες σε ένα μπολ με νερό και αφήστε τες να μαλακώσουν μαζί με το λικέρ.
Βήμα 2
![2 2](http://lh6.ggpht.com/-jjw97DSW-VU/UxRhAb6EvCI/AAAAAAAAtG8/BSgoZdMnymo/2_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Διαλύουμε τη μαγιά σε ένα ποτήρι με γάλα.
Βήμα 3
![3 3](http://lh6.ggpht.com/-gnkKSmVxoSI/UxRhB6XG5yI/AAAAAAAAtHM/NJZHTsw38cQ/3_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη βανίλια και τη ζάχαρη, κάντε μια τρύπα στο κέντρο και ρίξτε το αυγό.
Βήμα 4
![4 4](http://lh3.ggpht.com/-m1fIqhwf0lM/UxRhDBJSwcI/AAAAAAAAtHc/tXVPvltld0U/4_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Αρχίστε να ζυμώνετε ξεκινώντας από το κέντρο και προσθέτουμε τη μαγιά διαλυμένη με το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια.
Βήμα 5
![5 5](http://lh6.ggpht.com/-6AiX8C4n728/UxRhEjRroJI/AAAAAAAAtHs/thHw5YeDnpU/5_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Προσθέστε τις στραγγισμένες σταφίδες και ανακατεύουμε.
Βήμα 6
![6 6](http://lh3.ggpht.com/-DMVFbi5oztQ/UxRhGKs2ykI/AAAAAAAAtH8/BdRR7nW7Fuw/6_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
![7 7](http://lh4.ggpht.com/-w4MklHfEcS0/UxRhHh5NCyI/AAAAAAAAtIM/DWjv8eWoH7c/7_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Μόλις έχετε ένα λείο μείγμα, σκεπάστε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για μια-δυο ώρες.
Βήμα 7
![8 8](http://lh4.ggpht.com/-BI4ILd-YmB8/UxRhJEQHzsI/AAAAAAAAtIc/E5DdVPcw-vM/8_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα, στη συνέχεια τηγανίζουμε τους λουκουμάδες μας με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
Βήμα 8
![9 9](http://lh4.ggpht.com/-SAAIFLrawqI/UxRhKRqG9HI/AAAAAAAAtIs/_uYDfEgWato/9_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Μόλις πάρουν ένα χρυσό χρώμα, στραγγίξτε τους λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί.
Βήμα 9
![10 10](http://lh4.ggpht.com/--IHpYiOh2BU/UxRhL2s8HNI/AAAAAAAAtI8/zzvo4sUhVkI/10_thumb%25255B10%25255D.jpg?imgmax=800)
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή με μέλι , ενώ είναι ακόμα ζεστά σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!