ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Ζωγραφιά από στυλό χρειάστηκε 3,5 χρόνια με 10 ώρες την ημέρα

    pen-ink-drawing-rebirth-manabu-ikeda-coverimage
    Γιαπωνέζος καλλιτέχνης δούλευε 10 ώρες ανα ημέρα επι 3,5 χρόνισ για να δημιουργήσει την τεράστια ζωγραφιά από στυλό και μελάνι.
    Η Ιαπωνία είναι ένα παράδειγμα μιας σκληραγωγημένης χώρα ,πιο γερή και από τα κτήρια της.Μετά τον σεισμό στο Τοχόκου το 2011 και το τσουνάμι που ακολούθησε,η Ιαπωνία χτυπήθηκε βαριά,αλλά 6 χρόνια μετά περίπου,η οικονομία της ανέκαμψε.Και ο Manabu Ikeda ,ένας καλλιτέχνης που χρησιμοποιεί στυλό και μελάνι,πέρασε μία παρόμοια διαδικασία με το πρόσφατα τελειοποιημένο έργο του τεραστίων διαστάσεων με την ονομασία '”Αναγέννηση”.
    O Manabu ξεκίνησε την δουλειά στην ”Αναγέννηση” το 2013 και από τότε εργάζεται δέκα ώρες την ημέρα,έξι μέρες την εβδομάδα,προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο του με διαστάσεις (3.048 Χ3.9624 ) m,έπειτα από 3,5 χρόνια. Απεικονίζει ένα δέντρο να αναπτύσσεται μέσα από τα συντρίμμια και την καταστροφή που προκλήθηκαν από τις καταστροφές ,περιτριγυρισμένα, από κύματα τσουνάμι,τα οποία χτυπούν το δένδρο.Αλλά αυτή είναι μόνο η επιφάνεια της εικόνας.Αν παρατηρήσετε προσεκτικότερα θα δείτε ότι η ζωγραφιά αποτελείται από εκατοντάδες μικρές λεπτομέρειες οι οποίες απεικονίζουν εκατοντάδες ιστορίες που ξεδιπλώνονται με την προσπέλαση του καταστροφικού γεγονότος.
    «Ο σκοπός μου είναι να εκφράσω πιστά   την οπτική μου για την σύνθεση του κόσμου κατά την δική μου έκθεση,αλλά δεν αναπαριστώ με πρόθεση εικόνες με λεπτομέρεια»,είπε στο «Chazen Museum of Art»,. «Επειδή βλέπω τις λεπτομέρειες όταν παρατηρώ τα πράγματα ξέχωρα ,παρά ως το σύνολο,,θεωρώ το στυλό και το μελάνι ως τα καλύτερα εργαλεία να εκφράσω το πώς τα αντιλαμβάνομαι».
    Μετάφραση: Λουκάς Σκουρολιάκος
    Πηγή: Bored Panda
    pen-ink-drawing-rebirth-manabu-ikeda-1
    pen-ink-drawing-rebirth-manabu-ikeda-2
    pen-ink-drawing-rebirth-manabu-ikeda-3
    pen-ink-drawing-rebirth-manabu-ikeda-4
    pen-ink-drawing-rebirth-manabu-ikeda-5
    pen-ink-drawing-rebirth-manabu-ikeda-6
    pen-ink-drawing-rebirth-manabu-ikeda-7
    pen-ink-drawing-rebirth-manabu-ikeda-9
    pen-ink-drawing-rebirth-manabu-ikeda-10
    pen-ink-drawing-rebirth-manabu-ikeda-11



    Ζωγραφιά από στυλό χρειάστηκε 3,5 χρόνια με 10 ώρες την ημέρα
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή