ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Καταπληκτικά αυτοκίνητα τέχνης - Αφιέρωμα

    Όταν ο καλλιτέχνης συναντά το μέταλλο…

    1. exofullo
    Oι σχεδιαστές τους είναι γνωστοί ως Cartists και τα αυτοκίνητα τους είναι αντανακλάσεις των προσωπικοτήτων των ιδιοκτητών τους. Μερικοί είναι λαμπροί , προσεκτικοί και κομψοί στο σχέδιο. Αλλά αρκετοί από αυτούς που θέλουν να κάνουν κάτι τέτοιο στο αμάξι τους, είναι ραπ χαρακτήρες. Άλλοι είναι φωτεινοί και τολμηροί ή απλοί , αξίζουν πάντως τον κόπο της δημιουργίας αυτών των πανέμορφων αυτοκινήτων. Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να διαλέξετε το πιο ωραίο, υπάρχει κάτι εδώ μέσα για να σας εμπνεύσει…



    Infiniti G37 and Heidi Taillefer

    infinity (12)

    Τα αποκαλυπτήρια αυτού του διαφορετικούInfiniti G37 Coupe έγιναν στα πλαίσια του εορτασμού των 20 χρόνων της ιαπωνικής φίρμας, και το συγκεκριμένο πρόγραμμα ονομάζεται Anniversary Art Project Vehicle. Η καλλιτέχνης που το φιλοτέχνησε ονομάζεταιHeidi Taillefer και κατάγεται από το Μόντρεαλ, ενώ η εταιρεία επέλεξε τη δική της πρόταση μέσα από πολλές προτάσεις. Η Infiniti του Καναδά, διοργάνωσε αυτό το γεγονός σε συνεργασία με το τσίρκοCirque du Soleil, που επίσης γιόρταζε τα 25 γενέθλια του, και το μοντέλο παρουσιάστηκε στο 14ο Ετήσιο Canadian Art Gallery Hop Gala. Κατά συνέπεια το G37 Coupe θα περιοδεύσει με το τσίρκο, ενώ στο τέλος της περιοδείας θα πωληθεί σε πλειστηριασμό με τα έσοδα να πηγαίνουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Η Heidi Taillefer χρειάστηκε περίπου 300 ώρες για να ολοκληρώσει το project, που της πήρε ουσιαστικά όλο τον Αύγουστο και μέρος από τον Σεπτέμβριο, ενώ η ίδια το ονομάζει Ligozzi

    infinity (4) infinity (5)
    infinity (7) infinity (10)
    Ο τρόπος δημιουργίας του
    Βίντεο από την δημιουργία του


    Απίστευτο...
    Το τελικό αποτέλεσμα



    BMW M1 by Andy Warhol

    bmw-m1-andy-warhol (1)

    Λίγα χρόνια πριν ο αρχηγέτης της pop-art Andy Warhol, φιλοτεχνήσει ένα ακόμα έργο σύμβολο στην ιστορία της μοντέρνας τέχνης (BMW M1 ART CAR), ένας σπουδαίος ομότεχνός του, άνοιγε τον δρόμο με μια ιδέα πρωτοποριακή που έμελλε όχι μόνο να αναδείξει και να αναβαθμίσει έτι περισσότερο το ήδη υψηλό κύρος της…κυανόλευκης προπέλας αλλά και ταυτόχρονα να αποτελέσει σταθμό στην σύζευξη δύο κόσμων…Τέχνης και Αυτοκίνησης!

    bmw-m1-andy-warhol (2)  
    bmw-m1-andy-warhol (6) bmw-m1-andy-warhol (8) bmw-m1-andy-warhol (7)  bmw-m1-andy-warhol (1) bmw-m1-andy-warhol (2) bmw-m1-andy-warhol (10)
    bmw-m1-andy-warhol (9) 
    bmw-m1-andy-warhol (11)
    Το αποτέλεσμα σε 3d απικόνηση
    Το αποτέλεσμα σε 3d απεικόνηση



    Cadillac Ranch by everyone

    cadillac_ranch (1)

    Κάπου στη Δύση, στα περίχωρα του Τέξας, βρίσκεται μια σκονισμένη πόλη η οποίο ονομάζεται Amarillo, ένα από τα πιο περίεργα και πιο ενδιαφέρον αξιοθέατα καθ οδών προς την πόλη αυτή είναι το ράντζο των Cadillac. Αυτή η δημόσια εγκατάσταση αποτελείται από δέκα αυτοκίνητα αντίκες , είναι θαμμένα με την μύτη προς το έδαφος ενώ τα πτερύγια και η ουρά τους είναι ψηλά στον αέρα. Τα αυτοκίνητα έχουν ζωγραφιστεί με πολύχρωμα σπρέι, μηνύματα, και εικόνες. Το ράντζο των Cadillac είναι πνευματική δημιουργία του εκατομμυριούχου του Τέξας Stanley Marsh ΙΙΙ, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του οικοπέδου. Η εγκατάσταση αυτή έγινε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 από την εταιρεία Ant Farm. Βρίσκεται κατά μήκος της παλιάς οδού Route 66. Εάν πάτε θυμηθείτε να πάρετε το χρώμα σας, καθώς οποιοσδήποτε μπορεί να γράψει ελεύθερα πάνω σε αυτές τις Κάντιλακ!

    cadillac_ranch (7) cadillac_ranch (6)
    cadillac_ranch (3) cadillac_ranch (4)
    cadillac_ranch (5) cadillac_ranch (2)



    Rolls-Royce Phantom by John Lennon

    roller (4)

    Η αναφερόμενη Rolls Royce, είναι ένα μοντέλο του 1965  όπου ο Τζον Λένον είχε προσαρμόσει ένα διπλό κρεβάτι στο πίσω κάθισμα και είχε προσθέσει και άλλες λειτουργίες, όπως ένα τηλέφωνο! Το βάψιμο του Roller μετατράπηκε σε ένα "βαγόνι λουλουδιών” το 1967..Οι Beatles την χρησιμοποίησαν από το έτος 1966 έως το 1969 καθώς και οι Rolling Stones από το έτος 1966 έως το 1969, Moody Blues, και ο Μπομπ Ντίλαν.

    roller (1) roller (2) roller (6)
    roller (7) roller (50) OLYMPUS DIGITAL CAMERA          roller (3)

    Όπως έλεγε και ο ίδιος, αυτο το αυτοκίνητο το είχε για χαλαρά ταξίδια.
    Το αυτοκίνητο του John Lennon



    Audi A1 by Damien Hirst

    aaaaamage.img (1)

    Το μοναδικό αυτό κομμάτι που ανέλαβε να βάψει ο Βρετανός καλλιτέχνης Damien Hirst, κατάφερε να αποσπάσει τα βλέμματα στη δημοπρασία που έκανε ο ομοεθνής του Elton John, με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για τον αγώνα κατά του AIDS.Το αυτοκίνητο αυτό έδωσε στα ταμία της διοργάνωσης το απίστευτο ποσό των 425.000 ευρώ βοηθώντας σημαντικά στο σκοπό της διοργάνωσης! Λέτε να βάψουμε και τα δικά μας για να ανεβάσουμε την αξία πώλησης;

    damien-hirst-audi-a1-2   Audi_thumb   24-Damien-Hirst-Audi-A1
    Damien-Hirst-Audi-A1 (2) Damien-Hirst-Audi-A1 (8)



    BMW 320i by Roy Lichtenstein

    roy-lichtenstein-bmw (2)

    Στο Pompidou του Παρισιού, είχε παρουσιάσει το δικό του Art Car, μια 320i, o Roy Lichtenstein, το 1977.

    roy-lichtenstein-bmw (1) roy-lichtenstein-bmw (6) roy-lichtenstein-bmw (8)
    roy-lichtenstein-bmw (9) roy-lichtenstein-bmw (12)

    Αντίστοιχα το αποτέλεσμα σε 3d
    Αντίστοιχα το αποτέλεσμα σε 3d



    BMW M3 GT2

    Jeff Koons BMW (10)

    Φέτος ο Jeff Koons πέρασε τη δική του αισθητική σε μια BMW M3 GT2 και δημιούργησε ένα αυτοκίνητο που είναι βγαλμένο μέσα από τον 24ωρο αγώνα του. Ο Koons προσπάθησε, όπως επεσήμανε ο ίδιος, να ενωθεί με τη δύναμη του αυτοκινήτου, το οποίο χαρακτήρισε σαν ζωντανό οργανισμό. Τόνισε πως θέλησε να υπερβεί τα όρια της αισθητικής με την ενέργεια που έπαιρνε από το αυτοκίνητο, και όλα τα παραπάνω ήταν ακόμη πιο ευδιάκριτα για τον ίδιο, από τη στιγμή που βρέθηκε μέσα στο στενό κόκπιτ ενός αγωνιστικού αυτών των προδιαγραφών. Ο καλλιτέχνης ενσωματώθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου στην ομάδα των Rahal Letterman στο Sebring και οδήγησε για μια ημέρα την BMW M3 GT2. Η εμπειρία ήταν ασφαλώς ξεχωριστή, όπως ιδιαίτερο είναι και το Art Car που δημιούργησε. Χαρακτηριστικό της BMW M3 GT2 του Koons είναι οι γραμμές που προσομοιάζουν τα φώτα στις νυχτερινές φωτογραφίες του 24ώρου αγώνα, ενώ στο πίσω μέρος, τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο ώστε το αυτοκίνητο να φαίνεται κινούμενο, υπάρχουν σχέδια από μεγάλα κομμάτια όπως αυτά που αφήνουν τα αυτοκίνητα πίσω τους.

    Jeff Koons BMW (1) Jeff Koons BMW (9) P90061302
    Jeff Koons BMW (4) P90061227 Seite_H 90_basis1_ 010
     Jeff Koons BMW (2)  Jeff Koons BMW (3) Jeff Koons BMW (11)
    P90061293 P90061292

    Το αποτέλεσμα ακριβώς έξω απο τον πύργο του Άιφελ
    Το αποτέλεσμα ακριβώς έξω απο τον πύργο του Άιφελ



    MINI Clubman by Agent Provocateur

    2008-life-ball-mini (9)

    Στη μεγαλύτερη φιλανθρωπική εκδήλωση για το AIDS, “Life Ball”, που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη, επέλεξε  να κάνει το ντεμπούτο του το «μεταλλαγμένο» mini clubman που βλέπετε στη φωτογραφία. Τις μετατροπές του αυτοκινήτου υπογράφει μία εταιρία προκλητικών εσωρούχων, Agent Provocateur, γεγονός που δικαιολογεί το άκρως ερωτικό αποτέλεσμα. Ο χρωματικός συνδυασμός του ροζ και του μαύρου αποτελεί σήμα κατατεθέν της εν λόγω εταιρίας, η οποία μάλιστα επέλεξε να διακοσμήσει το Μini Clubman και με ένα ροζ φάρο! Κατά τα άλλα, δερμάτινα καθίσματα, εκ των οποίων τα πίσω γίνονται… κρεβάτι, αλλά και πλήθος από αξεσουάρ, όπως για παράδειγμα χειροπέδες, δίνουν το παρών στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.Το αυτοκίνητο πωλήθηκε μέσω της eBay Αυστρίας για ένα επιβλητικό 45.000 ευρώ για μια φιλανθρωπία του AIDS.

    2008-life-ball-mini (1) 2008-life-ball-mini (2) 2008-life-ball-mini (3)
    2008-life-ball-mini (6) 2008-life-ball-mini (12) 2008-life-ball-mini (13)  2008-life-ball-mini (7)

    Υλοποίηση Εξωτερική υλοποίηση



    Citroen 2CV από Andy Saunders

    Citroen-2CV6-Picasso (4)

    Αν ο Picasso σχεδίαζε αυτοκίνητα το αποτέλεσμα της δουλείας του θα ήταν κάπως έτσι. Έτσι φαίνεται οτι σκέφτηκε ένας 44 μηχανικός, ο Andy Saunders, ο οποίος δούλεψε επί 6 μήνες πάνω σε ένα Citroen 2CV (το περίφημο ντεσεβό),κάνοντας το να μοιάζει με πίνακα του Picasso, εμπνευσμένο από το πορτραίτο της Dora Maar.

    Citroen-2CV6-Picasso (1) Citroen-2CV6-Picasso (2) Citroen-2CV6-Picasso (3)



    Audi RS4 από Romero Britto

    romero-britto-audi-rs4%20%289%29[1]

    Τον όρο “art car” τον συναντήσαμε για πρώτη φορά σε αυτοκίνητα της BMW (όπως τη M1 του Andy Warhol), που επέτρεπαν σε καλλιτέχνες να χρησιμοποιήσουν τα αυτοκίνητά τους ως μεταλλικό καμβά. Η Audi, ως σπόνσορας της έκθεσης τέχνης του Σικάγο, παρουσίασε το Audi RS4 όπως το φαντάστηκε ο Βραζιλιάνος καλλιτέχνης Romero Britto.Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βραζιλιάνος καλλιτέχνης, λάτρης των αυτοκινήτων, ήθελε να δημιουργήσει κάτι που θα συνδύαζε την κουλτούρα, το δυναμισμό και τη διασκέδαση, αλλά παράλληλα να περιλαμβάνει και στοιχεία της νέας γενιάς. Το γυναικείο πρόσωπο συνδυάζει όλα τα παραπάνω στοιχεία, και για αυτό το λόγο χρησιμοποιήθηκε σαν θέμα για το μοναδικό RS4.

    romero-britto-audi-rs4%20%281%29[1] romero-britto-audi-rs4%20%285%29[1] romero-britto-audi-rs4%20%286%29[1]
    romero-britto-audi-rs4%20%282%29[1] romero-britto-audi-rs4%20%287%29[1]

    Το αποτέλεσμα
    Το αποτέλεσμα



    Citroen Survolt

    citroen-survolt (1)

    Citroen και η γαλλική καλλιτέχνης, η Francoise Nielly, συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν αυτό το αριστούργημα. η ζωγραφικη του βασίζεται στο ολοκαίνουργιο, ηλεκτρικό Citroen Survolt, αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στη Γενεύη στις αρχές του έτους. Το αυτοκίνητο είναι αρκετά εντυπωσιακό με τα πολύχρωμα πιτσίλισμα του ροζ, πράσινο και κίτρινο πάνω από το καπό και το περίγραμμα, το αυτοκίνητο παρουσιάζει μια νέα δυναμική εμφάνιση και μας εκτοπίζει μακριά απο την αντίληψη που υπάρχει για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έχουμε συνηθίσει.

    citroen-survolt (2) citroen-survolt (1) citroen-survolt (4) 



    Δείτε μερικές από τις πιο σπάνιες φωτογραφίες έκφρασης της τέχνης στα αυτοκίνητα…
    Corvette Budget Mod Corvette Super Mod Corvette Art Car
    Unicorn_Art_Car_Central Versatile Art Car by Big Al porscheartcar_resized
    medium_1464453000_4ad6717c1c_o medium_1464452310_8e0ad0296e_o BMW Sharpie Art Car Hood by Travis Todd
    Art-Car-Central_The_Rorschach_art_car_2 Art-Car-Central_The_Rorschach_art_car_4 Art-Car-Central_The_Rorschach_art_car_5
    BMW_Art_Car_01_thumb bottle-cap-van_front-art-car-central bottle-cap-van_rear2-art-car-central.
    bottle-cap-van_side2-art-car-central. carmonica_mini_harmonica_art_car_central Daniel Mauermann
    Dave Harvey Cosmic Groove LizarD Art Car Front View Dave Harvey Cosmic Groove LizarD Art Car Full View Fileteado Renault Art Car by  Alfredo Genovese
    gartel-tesla-Painted_Art_Car_Front_04 gartel-tesla-Painted_Art_Car_Rear_03 legoLifesizeCar icemax_700x430_BMW_M3_GT2_Art_Car_08_largeIvory_Leaves_Mini_Art_Car_by_Kim Granneman Oil_Spill_ Monsters_Mini_Art_Car_By_Michelle Reyna Animated_Robots Art_Car_by_Robynn _SandersLittle Bit of Nonsense Art Car by Randy Blair_Inside McDonalds Toy Art Car vw_art-car_11
    Mercedes Bling Octapus Saab Art Car Side Huundai_art_Car
    Painted Mini Art Car Hanging_Art_Cars_Valparaiso_Chile Hot_Ferrari_Art_Car_by_Ton_Pret_front_Sideimagesooo IMG_2160 porscheartcar_resized
    Pro-Hart-painted-Rolls-Royce_Art _Car_front Side ray charles art car Retro_Vinyl_SSR_Art_Car_Artefacts_Front Retro_Vinyl_SSR_Art_Car_Artefacts_LeftSide Retro_Vinyl_SSR_Art_Car_Artefacts_rear Star Wars Art Car For Sale 1 That Car 2 by Greg Phelps TP Art Car Star Wars Art Car Stormtrooper Star Wars Art Car Yoda That Car 2 by Greg Phelps Versatile Art Car by Big Al Vochol_VW_Art_Car_side VW art Car Sun vw_art-car_3 vw_art-car_4 vw_art-car_5 vw_art-car_6 vw_art-car_7 vw_art-car_9 vw_art-car_10 
    Hot_Ferrari_Art_Car_by_Ton_Pret_Side
     autoshow_3_550x367 

    Πρώτη δημοσίευση: 10-04-11
    Επεξεργασία: 30-12-11
    Καταπληκτικά αυτοκίνητα τέχνης - Αφιέρωμα
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή