Για 12 φλιτζάνια σοκολάτας260 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
340 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
τρούφα χρωματιστή
12 μπαλόνια
1. Φουσκώνουμε 12 μπαλόνια, μόνο το 1 / 3 του μπαλονιού. Πλύνετε απαλά τα μπαλόνια με ζεστό νερό και αφήστε τα να στεγνώσουν εντελώς Δέστε τα μπαλόνια στην άκρη.
2. Λιώστε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ και αφήστε την να κρυώσει λίγο.
3. Πάρτε ένα μπαλόνι και πιέστε το στο σοκολάτα έτσι ώστε η σοκολάτα να καλύπτει το 1 / 3 του συνολικού ύψους του μπαλονιού.
4. Τοποθετήστε το μπαλόνι σε ένα ταψί να στεγνώσει αφού πριν έχετε ρίξει λίγη σοκολάτα για βάση. Τοποθετήστε το ταψί στο ψυγείο. Μην πετάξετε τη σοκολάτα μέχρι να αφαιρεθούν τα μπαλόνια από τα κύπελλα, σε περίπτωση που υπάρξει οποιαδήποτε ρωγμή που μπορεί να διορθωθεί.
5. Μόλις η σοκολάτα δέσει , φέρτε το ταψί με τα μπαλόνια σε θερμοκρασία δωματίου και τα αφήστε τα να σταθούν για 5 λεπτά περίπου. Κόψτε προσεκτικά τη κορυφή του μπαλονιού, όταν έχει φύγει όλος ο αέρας από το μπαλόνι μας, πιέστε ελαφρά το κάτω μέρος του μπαλονιού το μπαλόνι αργά και απαλά φεύγει μακριά από τη σοκολάτα.
6. Μόλις το μπαλόνι φύγει εντελώς , αποθηκεύστε τα κύπελλα σοκολάτα σε ένα δροσερό μέρος μέχρι να είναι έτοιμο για χρήση.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές χρήσεις των κυπέλλων από σοκολάτα.
* Σημείωση: Πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτά τα κύπελλα, δεν θα πρέπει να πρέπει να δίνονται σε άτομα με αλλεργία στο λάτεξ!
Δείτε και μερικά βίντεο που εξηγούν την διαδικασία παρασκευής(στα αγγλικά)