ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Φωτογραφίες από Σπάνια Λουλούδια

      Bird of Paradise
    bird-of-paradise-flower-1
    Το λουλούδι αυτό ονομάζεται Πουλί του Παράδεισου έχει γίνει το επίκεντρο πολλών καλλιτεχνών και διάσημων ζωγράφων.  Το  λουλούδι αυτό  συμβολίζει πολλά πράγματα, για κάποιους είναι ένα σύμβολο ελευθερίας και  χαράς.  Όταν δίνεται ως ένα ρομαντικό δώρο, συμβολίζει πίστη. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι είναι το πιο συνηθισμένο δώρο  που δίνεται στην  επέτειο  γάμου. Μπορείτε να το βρείτε στη Νότια Αφρική.

    luscious lotus
    luscious-lotus 
    Ο λωτός είναι ένα λουλούδι που συνδέεται με τη Μέση Ανατολή, είναι το σύμβολο της ομορφιάς,  τη χάρης , της γονιμότητας, του πλούτου, γνώσης και ηρεμίας. Το χρώμα τους είναι λευκό ή ροζ. Φυτρώνει στις κοίτες των πόταμων και τη μέρα ανοίγει τα πέταλα του ενώ τα κλείνει τη νύχτα. Έχει  θρησκευτική και μυθολογική σημασία το λουλούδι αυτό. Είναι ένας καλός οιωνός για ένα πρόσφατα παντρεμένο ζευγάρι γιατί αντιπροσωπεύει την γονιμότητα στην  οικογένεια τους.

    Οrchid
    orchid-flower-14  
    Η ομορφιά της ορχιδέας και εξωτική γοητεία της    έχουν κάνει το λουλούδι  δημοφιλές. Συμβολίζει  την  αγάπη, την ομορφιά, τον πλούτο και τη δύναμη και είναι το κατάλληλο δώρο για όλες τις περιστάσεις. Με περισσότερα από 22.000 γνωστά είδη   η ορχιδέα χρησιμοποιείται σε πολλές χώρες   για πρακτικούς λόγους  και όχι μόνο θαυμάζοντας  την εξωτική ομορφιά της. Για παράδειγμα, οι ορχιδέες   χρησιμοποιούνται για την παραγωγή  βανίλιας και αρώματος  αλλά και ενός παραδοσιακού πότου   στην Τουρκία.

    Blue bell tunicate
    blue-bell-tunicate
    Πρόκειται για ένα είδος μαργαρίτας  με πέταλα που κατσαρώνουν προς τα μέσα  με χρωματισμένα λουλούδια στο κέντρο της .Το λουλούδι Bluebell  έχει συνδεθεί συμβολικά με τις νεράιδες. Πολλοί  πιστεύουν πως έχει  ισχυρές θεραπευτικές ιδιότητες  αφού έχει χρησιμοποιηθεί για  να θεραπεύσει τα δαγκώματα των φιδιών. Συμβολίζει την ευγνωμοσύνη και την ταπεινότητα.

      Green jade
    green-jade
    Ένα  σπάνιο και πανέμορφο λουλούδι,  το χρώμα του  είναι παρόμοιο με  κάποιες μορφές ορυκτών όπως ο  νεφρίτης  έχει  διαφορετικά  μπλε και πράσινα πέταλά  ενώ στο κέντρο του έχει το χρώμα του μωβ. Έχει ένα καταπληκτικό χρώμα και σχήμα που είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είναι αληθινό.

    Passion flower
    passion-flower
    Το λουλούδι του πάθους είναι ένα τροπικό λουλούδι που προέρχεται  από τη νότια Βραζιλία. Είναι πολύχρωμο με άρωμα μέντας, ανθεκτικό και αναπτύσσετε γρήγορα.Χρησιμοποιείται και στην ιατρική. Είναι ένα λουλούδι με μοναδική ομορφιά.

    Ginger Tai Sunlight
      2928932898_78c9ba948b_o Ginger Tai Sunlight
    Το συγκεκριμένο είδος λουλουδιού χρησιμοποιείτε για να διακοσμήσει εξωτικούς και τροπικούς κήπους αλλά έχει και θεραπευτικές ιδιότητες. Είναι γνωστή  η  χρήση του στη μαγειρική αλλά και στην ιατρική.

    Iris
      Iris_Iris_graminea_Flower_2263px
    Αυτό το λουλούδι είναι και θεωρήθηκε η προσωποποίηση του ουράνιου τόξου έχει πολύχρωμα πέταλα που τα χρώματα τους συνδέουν τον ουρανό με τη γη. Εκπροσωπεί την ελληνική θεά Ίρις και πιστεύεται ότι είναι αγγελιοφόρος του ερώτα. Όταν τα προσφέρουμε η σημασία του είναι οι κίτρινες ίριδες θεωρούνται ένδειξη πάθους, η μπλε και μωβ υποδηλώνουν σοφία, η λεύκη την αγνότητα και την ευγένεια.

    Purple foxglove
    purple-foxglove
    Γνωστό ως ένα ισχυρό φαρμακευτικό φυτό αλλά πολύ δηλητηριώδη ωστόσο  έχουν επιβληθεί αυστηροί κανονισμοί για τη χρήση  του. Κατάγονται από την Ευρώπη, ανθίζουν από τον Ιούνιο έως το Σεπτέμβριο και για να αναπτυχτούν χρειάζονται σκιά και ξηρό έδαφος.  Έχουν σχήμα καμπάνας και είναι σωληνωτά. Ως δώρο αυτά τα λουλούδια αντιπροσωπεύουν  το μυστικισμό  λόγο των πολλών μύθων που είναι συνδεδεμένα με αυτά.
    Φωτογραφίες από Σπάνια Λουλούδια
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή