ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Οι 11 πιο Γραφικές πόλεις από όλο το κόσμο.


    1. Πόλη Guanajuato στο  Μεξικό
    6_Guanajuato City 1α
    Ανάμεσα στα βουνά της Sierra de Guanajuato βρίσκεται αυτή  η πανέμορφη πόλη Guanajuato. Η πόλη ιδρύθηκε το1554 δίπλα σε μία από τις πλουσιότερες περιοχές εξόρυξης μεταλλεύματος αργύρου στο Μεξικού. Το  16ου αιώνα η έκρηξη  αυτής της εξόρυξης οδήγησε στην κατασκευή των όμορφων κτιρίων.

    colonial-guanajuato-mexico_6834_600x450 1Β
    Οι  δρόμοι  της πόλης  Guanajuato  και τα πολύχρωμα σοκάκια απλώνονται προς κάθε κατεύθυνση, ενώ οι περισσότεροι εξυπηρετούνται για τις μετακινήσεις τους  από ένα δίκτυο υπόγειων σηράγγων που διευκολύνουν τους πεζούς.



    2.  Willemstad στις  Ολλανδικές Αντίλλες
    Willemstad, Curacao
    Willemstad είναι η πρωτεύουσα του Κουρασάο βρίσκεται στη νότια ακτή του νησιού. Η ολλανδική αποικιακή αρχιτεκτονική της Willemstad είναι γραφική όταν συγκριθεί  με τα νερά της Καραϊβικής
    Το ιστορικό κέντρο της πόλης αποτελείται από δύο συνοικίες:   Punda  και  Otrobanda .

    357444095_b71d1a2092_z 2B
    Η  Punda  είναι η  εμπορική  περιοχή  και η έδρα της κυβέρνησης των Ολλανδικών Αντιλλών. Πρόκειται για την παλαιότερη συνοικία της  Willemstad, που ιδρύθηκε το 1634 . Τα φωτεινά και ποικίλα χρώματα των κτιρίων στη  Willemstad  είναι αρκετά για να κάνει κάποιος αυτό  το ταξίδι.



    3.  Valparaiso στη  Χιλή
    491973273_585a014fa8_z 3A
    Το Βαλπαραΐσο είναι μια πόλη  της Χιλής είναι το σημαντικότερο  πολεοδομικό συγκρότημα της χώρας καθώς οι θαλασσιές  μεταφορές παίζουν σημαντικό ρόλο  σε όλους τους τομείς. 
    Τα σπίτια εδώ  είναι ζωγραφισμένα όλα σε  διαφορετικές αποχρώσεις με  φωτεινά χρώματα .

    IMG_87873B
    Το χρώμα στα κτίρια  οφείλεται στο γεγονός ότι όταν τα πλοία ήταν αγκυροβολημένο για επιδιορθώσεις και βάψιμο,  οι καπετάνιοι είχαν αφήσει το  χρώμα που περίσσευε  στις αποβάθρες έτσι  οι κάτοικοι της πόλης  άρπαξαν  ό, τι χρώμα μπόρεσαν  να βρουν και έβαψαν με   χρώμα τα σπίτια τους. Τα πολύχρωμα σπίτια έχουν γίνει σήμα κατατεθέν  στη πόλη Valparaiso.



    4. Αγ.  Ιωάννη Newfoundland στο Καναδά
    3627305470_3cc43d86e5  4A
    Ο Άγιος  Ιωάννης είναι η μεγαλύτερη πόλη  στο Καναδά, βρίσκεται στην ανατολική άκρη της  χερσονήσου  Avalon στο νησί Newfoundland.

    Ο Άγιος Ιωάννης  είναι μια πολύχρωμη πόλη .Υπάρχουν και  παλαιότερα σπίτια με ξύλο είναι βαμμένα με φωτεινά χρώματα ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης (όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα).



    5. Manarola στην  Ιταλία
    Manarola_Cinque_Terre_Italy_1440x1080 5A 
    Η Manarola είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Cinque Terre και βρίσκεται στην Ιταλική Ριβιέρα. Αυτό το γραφικό χωριό  έχει  για θέα την υπέροχη  θάλασσας της Μεσογείου.

    Μόλις ανεβείτε τα στενά δρομάκια  να απολαύσετε και ένα  εσπρέσο σε ένα από τα υπαίθρια καφέ με αυτό   το μαγευτικό τοπίο.



    6.Wroclaw στη  Πολωνία
    Czarownic1 6A
    Η πόλη Wroclaw , βρίσκεται νότιο-δυτικά και είναι η πιο όμορφη πόλη της Πολωνίας. Η πλατεία της πόλης χρονολογείται από τον 12ο αιώνα , και 14ου αιώνα η αρχιτεκτονική της είναι  γοτθικού ρυθμού.  Όπως και το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, έχει ένα  ισχυρό  Ρωμαιοκαθολικό δεσμό.

    WROCLAW 6B
    Έτσι, κάθε καθεδρικός  ναός έχει την δική του απόχρωση στους δρόμους της πόλης.



    7. Λίμα στο Περού

    3654699597_d072574713_z 7A
    Η πόλη  Λίμα  έχει χαρακτηριστεί ως μια πόλη που εργάζεται . Μοναδική  και ιδιαίτερα γνωστή για τους διαφορετικούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς.

    3198327318_a7e887c7b6_z 7B
    Υπάρχουν Ισπανικό μπαρόκ , γαλλικό νεοκλασικισμό και art nouveau κτίρια που  κάνουν την πόλη μια παλέτα  των χρωμάτων και της τέχνης.



    8. Ουτρέχτη στην Ολλανδία
    5486_Utrecht-dom 8A
    Η πόλη Ουτρέχτη  είναι η πρωτεύουσα και η πολυπληθέστερη πόλη της Ολλανδικής επαρχίας.

    utrecht_places 8B
    Βρίσκεται στην ανατολική  άκρη  της Randstad, και είναι η  τέταρτη μεγαλύτερη πόλη  της Ολλανδίας, με πληθυσμό 307.000 κατοίκους.



    9. Στοκχόλμη στη  Σουηδία
    World_Sweden_Stockholm_city_007980_ 9A
     Η Στοκχόλμη  είναι  μια από τις πιο όμορφες πρωτεύουσες του κόσμου, είναι χτισμένη σε 14 νησιά  που συνδέονται μεταξύ τους με 57 γέφυρες.

    Stockholm-panorama-Sweden 9B 
    Τα πανέμορφα κτίρια, ο καθαρός αέρας, τα δέντρα  και  το υπέροχο  νερό  της θάλασσας είναι τα  χαρακτηριστικά αυτής της πόλης.



    10. Jaipur στην  Ινδία
    the_pink_city 10A 
    Αν και δεν είναι πολύχρωμα τα κτίρια της  Τζαϊπούρ έχουν όμως  αποχρώσεις του ροζ. Το παρατσούκλι της είναι  « ροζ πόλη »  Η αρχιτεκτονική της περιέχει ροζ ψαμμίτη. Η πόλη μοιάζει ακόμα πιο σουρεαλιστική με τις καμήλες, τους  ελέφαντες  και τις  αγελάδες


    5.1267555579.jaipur---the-pink-city 10B
    Η Ζωγραφική  σε ένα κτίριο με ένα ζωηρό χρώμα συμβάλλει σημαντικά στο να είναι όμορφη  μια  πόλη. Μια πολύχρωμη πρόσοψη έχει τη δύναμη να μετατρέψει  μια συνηθισμένη πόλη σε μια  όμορφη και  γοητευτική. Αν δεν είστε  αρκετά έτοιμος να ρίξετε ένα δοχείο με ροζ  χρώμα στο σπίτι σας, επισκεφθείτε αυτές τις όμορφες πόλεις και  βλέποντας τον κόσμο  με φωτεινότερο χρώμα.



    11. Jodhpur στην  Ινδία
    jodhpur-blue-city-4 11A
    Στη μέση της άγονης ερήμου Thar θα βρείτε την πόλη  Τζοντπούρ, επίσης γνωστή και ως Blue City.  Πήρε το παρατσούκλι ότι επειδή κάθε σπίτι σε αυτή την πόλη είναι βαμμένο σε μπλε χρώμα , έτσι από ψηλά μοιάζει με ένα μπλε σημείο στο μέση της ερήμου Thar.

    4534347929_28ce5d9d5d_z 11B
      Η ιστορική αυτή πόλη είναι γεμάτη από παλάτια οχυρά, και  πολλούς ναούς.

    Οι 11 πιο Γραφικές πόλεις από όλο το κόσμο.
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή