Ένα γιορτινό γλύκισμα για τα Χριστούγεννα είναι και οι κουραμπιέδες,το αγαπημένο γλυκό των Χριστουγέννων. Οι νοικοκυρές σε κάθε σπίτι τους φτιάχνουν με πάρα πολλούς τρόπους. Όποιον τρόπο και αν επιλέξετε το σίγουρο είναι πως θα μοσχοβολήσει όλο το σπίτι σας. Σας παραθέτουμε μια εύκολη και επιτυχημένη συνταγή.
Υλικά
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
2 κρόκους αυγών
1/2 φλιτζάνι κονιάκ
2 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα ψημένη
1 μίση κούπα βούτυρο γάλακτος
1 κιλό αλεύρι
1/2 κουταλάκι κανέλα
1 κούπα ζάχαρη
Βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα του ταψιού
Συνταγή:
Βήμα 1
Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο, μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνετε τη ζάχαρη, τους κρόκους έναν έναν, την κανέλα και το κονιάκ συνεχίζοντας το χτύπημα.
Βάζετε το μείγμα σε μια λεκάνη, προσθέστε την αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη, το αλεύρι λίγο λίγο και τα ζυμώνετε καλά (πρέπει η ζύμη να είναι μαλακή)
Πλάθετε τους κουραμπιέδες στρόγγυλους, μισοφέγγαρα ή σε ό,τι σχήμα θέλετε, τους τοποθετείτε σε ταψί που έχετε αλείψει με βούτυρο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Βγάζετε τους κουραμπιέδες από το φούρνο, τους τυλίγετε όπως είναι ζεστοί σε ζάχαρη αχνή και τους τοποθετείτε σε ένα μεγάλο ταψί για να κρυώσουν καλά. Τους βάζετε σε πιατέλα κατά στρώσεις. Πασπαλίζετε κάθε στρώση με άφθονη ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία και του Χρόνου!