ΝΕΑ

    Χριστουγεννιάτικο κέικ

    Ένα πρωτότυπο και γιορτινό κέικ για τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων.

    Υλικά
    Για το κέικ
    1 φλιτζάνι  βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    1 1/2 φλιτζανιού  ζάχαρη
    4 αυγά
    2 βανίλιες
    4 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό
    1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
    1 φλιτζάνι  γάλα
    Για το γλάσο
    4 μεγάλα αυγά μόνο τα ασπράδια
    430 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
    3 κουταλάκια γλυκού λεμόνι
    1 βανίλια
    Χρώμα ζαχαροπλαστικής
    Για τη διακόσμηση
    Κορνε ζαχαροπλαστικής
    20 κερασάκια

    Συνταγή:
    Βήμα 1

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα κέικ.Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο και το χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε στο βούτυρο ένα-ένα τα αυγά χτυπώντας στο μίξερ συνεχώς.Προσθέτουμε το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα, χτυπάμε για να γίνει το μείγμα λείο, ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα ομοιόμορφα και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.

    Βήμα 2
    Μόλις κρυώσει το κέικ ετοιμάζουμε το γλασο διακόσμησης, αναμιγνύουμε στο μίξερ αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και μετά σε μεγάλη  4 μεγάλα αυγά μόνο τα ασπράδια,430 γραμμάρια ζάχαρη άχνη, 3 κουταλάκια γλυκού λεμόνι, 1 βανίλια και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και το απλώνουμε στο κέικ μας.

    Βήμα 3
     
    Τοποθετούμε στο κορνε ζαχαροπλαστικής το υπόλοιπο γλασο που μας έχει περισσέψει και αγγίζουμε το κέικ με την άκρη του κορνε και το ανασηκώνουμε ελαφρά, κάνουμε το ίδιο ακριβώς δίπλα  από το πρώτο μέχρι να γεμίσουμε όλο το κέικ μας.

    Βήμα 4

    Αρχίζουμε να διακοσμούμε με τα κερασάκια μας σε όλο το κέικ. Μπορείτε να το διακοσμήσετε  και  με καραμέλες.
    Καλή επιτυχία!
    Χριστουγεννιάτικο κέικ
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή