Όμορφα και πολύχρωμα cupcakes για τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων που θα τα λατρέψουν μικροί αλλά και οι μεγάλοι.
Υλικά
120 γρ. μαργαρίνη σε κύβους
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανίλια
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Για το Γλάσο βουτύρου για τη διακόσμηση
200 γρ. βούτυρο αγελαδινό, ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. ζάχαρη άχνη, περασμένη από κόσκινο
1 βανίλια
Προαιρετικά για τη διακόσμηση:
τρούφα χρωματιστή, smarties κουφετάκια
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανίλια
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Για το Γλάσο βουτύρου για τη διακόσμηση
200 γρ. βούτυρο αγελαδινό, ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. ζάχαρη άχνη, περασμένη από κόσκινο
1 βανίλια
Προαιρετικά για τη διακόσμηση:
τρούφα χρωματιστή, smarties κουφετάκια
Χρώματα ζαχαροπλαστικής
Ινδοκάρυδο χρωματισμένο με χρώματα ζαχαροπλαστικής
και πολύ φαντασία
Συνταγή:
Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα ή 200 χωρίς αέρα.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε τα αυγά και στη συνεχεία όλα τα υλικά και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει ένα ομογενές μείγμα.

Μέσα σε φόρμα υποδοχής για muffins αφού τις βουτυρώσουμε βάζουμε χάρτινες θήκες για ατομικά κεκάκια και γεμίζουμε με το μείγμα κατά τα 2/3. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν μία χρυσαφένια απόχρωση. Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρή τότε είναι έτοιμα.
Βήμα 3

Βγάζουμε από το φούρνο τα κεικάκια μας και τα τοποθετούμε ένα-ένα σε σχάρα για να κρυώσουν.
Βήμα 4

Για το Γλάσο βουτύρου για διακόσμηση, χτυπάμε καλά στο μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει και ρίχνουμε λίγη λίγη μέσα την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια. Μόλις ενσωματωθούν και τα δυο φλιτζάνια ρίχνουμε λίγο γάλα για να γίνει η κρέμα πιο βελούδινη. Αν θέλουμε να χρωματίσουμε το γλάσο μας παραπάνω από ένα χρώμα, το μοιράζουμε σε μπωλάκια και προσθέτουμε εκεί το χρώμα.

Βάζουμε το μείγμα για 5 λεπτά στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί λίγο και στη συνέχεια το απλώνουμε πάνω στα κεκάκια που έχουνε κρυώσει, με ένα μαχαιράκι για το βούτυρο ή με κορνέ ζαχαροπλαστικής.Στολίζουμε με κουφετάκια ή καραμέλες, ζαχαρωτά και ζελεδάκια.
Μυστικά του Σεφ
Διακοσμούμε με την τρούφα και βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί το βούτυρο.
Αν θέλουμε με κουπ πατ σχηματίζουμε αστεράκια και τα πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο το οποίο έχουμε χρωματίσει με χρώματα ζαχαροπλαστικής ή φτιάχνουμε ένα ζυμαράκι με μια κουταλιά ζαχαρούχο γάλα και 3-4 κουταλιές άχνη, το χρωματίζουμε και φτιάχνουμε φιογκάκια, σαλιγκάρια και ότι σχήμα μπορούμε να φανταστούμε. Άλλες παραλλαγές για το Γλάσο βουτύρου 1 κ.σ. κακάο διαλυμένο σε 1 κ.σ. καυτό νερό ή 2 κ.γλ. στιγμιαίο καφέ διαλυμένο σε 1 κ.γλ. καυτό νερό ή 2 κ.γλ.τρίμμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.
Καλή επιτυχία!
Καλή επιτυχία!

Ένα βίντεο με τον τρόπο που μπορείτε να διακοσμήσετε ένα cupcake.