Τα ρολά μελιτζάνας είναι μικρά και νόστιμα,κατάλληλα για να σερβιριστούν ως ορεκτικά ή αλμυρά σνακ είτε είναι ζεστά είτε κρύα. Είναι φέτες μελιτζάνας πασπαλισμένα με σάλτσα ντομάτας, μαύρες ελιές,ψιλοκομμένο βασιλικό και μοτσαρέλα, μετά από ένα γρήγορο ψήσιμο στο οποίο θα λιώσει το τυρί μπορούν και να γαρνιριστούν με φρέσκα φύλλα βασιλικού, σερβίρετε αμέσως.
Υλικά:
3 Μελιτζάνες φλάσκες
Βασιλικός
Μαύρες ελιές
Σάλτσα ντομάτας της επιλογής σας
Μοτσαρέλα ή ότι τυρί θέλετε
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Συνταγή:
Βήμα Α
Ξεφλουδίστε και κόψτε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες, κόψτε τες σε 12 φέτες περίπου ½ εκατοστό σε πάχος. Τις αλατίζετε ελαφρά και τις αφήνετε μέσα σε νερό για 20 λεπτά μετά τις ξεπλένετε καλά και τοποθετήστε τες σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν από το νερό για περίπου 30 λεπτά. Ψήστε κάθε φέτα της μελιτζάνας για 1 με 2 λεπτά και από τις δυο πλευρές.
Βήμα Β
Βάλτε τη σάλτσα ντομάτας σε ένα μπολ, προσθέστε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε τα υλικά.Παίρνουμε μια-μια φέτα και την αλείφουμε με τη σάλτσα μας, μερικά καβάκια από το τυρί, ψιλοκομμένες ελιές και ένα φύλλο ψιλοκομμένο βασιλικό.
Βήμα Γ
Τυλίξτε τις μελιτζάνες και σχηματίστε ένα μικρό κύλινδρο,σε ένα λαδωμένο ταψάκι τοποθετήστε τες και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.Σερβίρετε με 2 φυλλαράκια βασιλικού. Μπορείτε να γεμίσετε τις μελιτζάνες με σάλτσα και υλικό της επιλογής σας.
Καλή επιτυχία!
Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση