ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Πένες με μελιτζάνα και ξιφία

    pennette melanzane
    Σε αυτήν την συνταγή θα χρησιμοποιήσουμε  ένα από τα πιο περιζήτητα ψάρια στη Σικελία  τον ξιφία  σε συνδυασμό με τη μελιτζάνα μας, δημιουργώντας ένα υπέροχα  γευστικό πιάτο.


    Υλικά:
    1500 γραμμάρια μακαρόνια  πέννες
    2500 γραμμάρια μελιτζάνες
    150 γραμμάρια τυρί  κότατζ τριμμένο
    100 γραμμάρια  μαϊντανό
    500 γραμμάρια  ντοματάκια
    150 γραμμάρια εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
    250 γραμμάρια   ξιφία
    100 γραμμάρια  λευκό κρασί
    Μια σκελίδα σκόρδο
    Αλάτι
    Μαύρο πιπέρι 
    Μερίδες 4
    20 λεπτά προετοιμασία + 20 λεπτά μαγείρεμα

    Συνταγή:
    Βήμα 1
    Κόβουμε τον ξιφία σε κύβους.
    pasta-with-eggplant-and-swordfish-step01 


    Βήμα 2
    Πλένουμε προσεκτικά  τις μελιτζάνες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους τις περνάμε από το αλεύρι και τις  τηγανίζουμε σε άφθονο καυτό λάδι.

    pasta-with-eggplant-and-swordfish-step02


    Βήμα 3
    Μόλις το χρώμα τους γίνει  χρυσό, τις  βγάζουμε  από το λάδι με μια τρυπητή κουτάλα και  τις αφήνουμε να κρυώσουν  σε απορροφητικό χαρτί.
    pasta-with-eggplant-and-swordfish-step03



    Βήμα 4
    Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε ψιλοκομμένη  μια σκελίδα σκόρδο στο λάδι, προσθέτουμε  το ξιφία, και αν θέλουμε  αλάτι. Το έχουμε σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε  το λευκό κρασί πάνω του και το  αφήνουμε  να εξατμιστεί.
    pasta-with-eggplant-and-swordfish-step04 


    Βήμα 5
    Προσθέτουμε τις ντομάτες, λίγο μαύρο πιπέρι και το αφήνουμε να ψηθεί για μερικά λεπτά.
    pasta-with-eggplant-and-swordfish-step05 


    Βήμα 6
    Βράζουμε  τα ζυμαρικά σε  αλατισμένο νερό που βράζει.
    pasta-with-eggplant-and-swordfish-step06


    Βήμα 7
    Προσθέτουμε  τις μελιτζάνες στον ξιφία και τις ντομάτες, και τα πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
    pasta-with-eggplant-and-swordfish-step07


    Βήμα 8
    Όταν τα ζυμαρικά είναι "al dente", τα στραγγίζουμε και τα  προσθέτουμε στη σάλτσα. Ρίχνουμε και το τριμμένο τυρί  και προσθέτουμε μερικά μικρά φύλλα από βασιλικό.
    pasta-with-eggplant-and-swordfish-step08 

    ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ CHEF
    Οι κύβοι της  μελιτζάνας πρέπει να τηγανίζονται σε καυτό λάδι, έτσι ώστε να σχηματίσουν αμέσως μια κρούστα, για να  σταματήσουν  απορροφούν το λάδι.


    Καλή σας Όρεξη
    Πένες με μελιτζάνα και ξιφία
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή