Σε αυτήν την συνταγή θα χρησιμοποιήσουμε ένα από τα πιο περιζήτητα ψάρια στη Σικελία τον ξιφία σε συνδυασμό με τη μελιτζάνα μας, δημιουργώντας ένα υπέροχα γευστικό πιάτο.
Υλικά:
1500 γραμμάρια μακαρόνια πέννες
2500 γραμμάρια μελιτζάνες
150 γραμμάρια τυρί κότατζ τριμμένο
100 γραμμάρια μαϊντανό
500 γραμμάρια ντοματάκια
150 γραμμάρια εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
250 γραμμάρια ξιφία
100 γραμμάρια λευκό κρασί
500 γραμμάρια ντοματάκια
150 γραμμάρια εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
250 γραμμάρια ξιφία
100 γραμμάρια λευκό κρασί
Μια σκελίδα σκόρδο
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Μερίδες 4 Μαύρο πιπέρι
20 λεπτά προετοιμασία + 20 λεπτά μαγείρεμα
Συνταγή:
Βήμα 1
Κόβουμε τον ξιφία σε κύβους.

Βήμα 2
Πλένουμε προσεκτικά τις μελιτζάνες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους τις περνάμε από το αλεύρι και τις τηγανίζουμε σε άφθονο καυτό λάδι.
Βήμα 3
Μόλις το χρώμα τους γίνει χρυσό, τις βγάζουμε από το λάδι με μια τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε να κρυώσουν σε απορροφητικό χαρτί.
Βήμα 4

Βήμα 4
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε ψιλοκομμένη μια σκελίδα σκόρδο στο λάδι, προσθέτουμε το ξιφία, και αν θέλουμε αλάτι. Το έχουμε σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το λευκό κρασί πάνω του και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Βήμα 5

Βήμα 5
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που βράζει.
Βήμα 7
Προσθέτουμε τις μελιτζάνες στον ξιφία και τις ντομάτες, και τα πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Βήμα 8
Όταν τα ζυμαρικά είναι "al dente", τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στη σάλτσα. Ρίχνουμε και το τριμμένο τυρί και προσθέτουμε μερικά μικρά φύλλα από βασιλικό.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ CHEF
Οι κύβοι της μελιτζάνας πρέπει να τηγανίζονται σε καυτό λάδι, έτσι ώστε να σχηματίσουν αμέσως μια κρούστα, για να σταματήσουν απορροφούν το λάδι.
Καλή σας Όρεξη