Μια νόστιμη αλλά και πρωτότυπη σαλάτα, διαφορετική από τις άλλες..
Υλικά
2 μαρούλια
60 γραμμάρια μπέικον
4 φέτες ψωμάκια του σάντουιτς
Τυρί ricotta ή τυρί της επιλογής σας
Λεμόνι και ξύσμα του
λάδι
αλάτι
πιπέρι
για 2 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά
Συνταγή:
Βήμα 1
Σοτάρετε το μπέικον σε ένα τηγάνι κομμένο σε κύβους, όταν είναι λιγάκι τραγανό το βγάζουμε από τη φωτιά.
Βήμα 2
Κόψτε το ψωμί σε κύβους και σοτάρετε το στο ίδιο τηγάνι με τον οποίο έχουμε σοτάρει το μπέικον (έτσι ώστε το ψωμί να πάρει από τη γεύση του).
Βήμα 3
Πλένουμε και στεγνώνουμε το μαρούλι, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε τους κύβους ψωμιού και το μπέικον. Ετοιμάστε τη σως με 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού τριμμένο, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και μόλις βάλετε και το τυρί κομμένο σε λεπτές φέτες περιχύνετε την σαλάτα με τη σως.
Βήμα 4
Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!