Είναι ένα παραδοσιακό ισπανικό ποτό από φρούτα κρασί και ζάχαρη.Ένα υπέροχο σε γεύση ποτό για να το πιείτε και να το απολαύσετε.
Υλικά:
1500 ml του κόκκινου κρασιού
750 γραμμάρια μπράντι
50 ml του κονιάκ
1 λεμόνι
2 πορτοκάλια
2 ροδάκινα
2 μήλα
50 γραμμάρια ζάχαρη
1 ξυλάκι βανίλια
1 ξυλάκι κανέλα
1 ξυλάκι γαρύφαλλο
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 20 λεπτά
Για 2,5 λίτρα
Συνταγή:
Βήμα 1
Πλύνετε και ξεφλουδίστε τα ροδάκινα και τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Τοποθετήστε τα τεμαχισμένα φρούτα (πορτοκάλια, λεμόνια)σε ένα μπολ, προσθέστε τη ζάχαρη και το μπράντι και το κονιάκ, ανακατέψτε και αφήστε το για 1 ώρα.
Ξεπλύνετε και βουρτσίστε το λεμόνι και τα πορτοκάλια και κόψτε τα σε λεπτές φέτες. Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε τα μπαχαρικά (βανίλια, κανέλα και γαρύφαλλο).Προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε για 1 ώρα.
Μόλις περάσει η 1 ώρα αφαιρέστε τα μπαχαρικά και προσθέστε τα ψιλοκομμένα φρούτα.Τοποθετήστε τη σανγκρία στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Σερβίρετε και στην Υγεία σας!