Οι μελιτζάνες είναι ένα νόστιμο λαχανικό που χρησιμοποιείται στη μαγειρική με διαφορετικούς τρόπους, ένας τρόπος είναι να γίνουν τουρσί με ελαιόλαδο και διάφορα μυρωδικά, είναι μια συνταγή που συνδυάζει τα υλικά με τέτοιο τρόπο ώστε να δένει η γεύση και το αποτέλεσμα να είναι πολύ γευστικό. Μπορείτε να του προσθέσετε και μυρωδικά της επιλογής σας.
Υλικά:
2 κιλά μελιτζάνες450 ml ξύδι
350 ml νερό
6 σκελίδες σκόρδο
3 τσίλι
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Συνταγή:
Βήμα 1
![1 1](http://lh3.ggpht.com/-KoCml63ll5o/UDaO9LKwR2I/AAAAAAAATD0/5KIS5-diBTw/1_thumb8.jpg?imgmax=800)
Ξεφλουδίστε τις μελιτζάνες, στη συνέχεια κόψτε τες σε φέτες πάχους περίπου 2/3 χιλιοστά.
Βήμα 2
![DSC_2 DSC_2](http://lh5.ggpht.com/--Hr5i-LLHt4/UDaPABMuNZI/AAAAAAAATEE/qFZS7QTarA0/DSC_2_thumb15.jpg?imgmax=800)
![DSC_3 DSC_3](http://lh3.ggpht.com/-oOfZR1TUGgc/UDaPC9wJZtI/AAAAAAAATEU/nO4jKDHDrpg/DSC_3_thumb16.jpg?imgmax=800)
Βάλτε τις μελιτζάνες σε ένα μπολ στρώστε τες σε στρώσεις προσθέτοντας αλάτι σε κάθε στρώση. Τέλος, καλύψτε με άφθονο αλάτι.
Βήμα 3
![DSC_4 DSC_4](http://lh4.ggpht.com/-M9cSQRV9-cI/UDaPFP0tXAI/AAAAAAAATEk/N4_sXgrhtOQ/DSC_4_thumb9.jpg?imgmax=800)
Καλύψτε με ένα πιάτο και στη συνέχεια τοποθετήστε μια κατσαρόλα γεμάτη με νερό, έτσι ώστε να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
Βήμα 4
![DSC_25 DSC_25](http://lh6.ggpht.com/-RRMKaAgM8iI/UDaPHkH9L6I/AAAAAAAATas/o-RnBEINZms/DSC_25_thumb.jpg?imgmax=800)
![DSC_6 DSC_6](http://lh6.ggpht.com/-jdMZJU4eFgo/UDaPLwqgrPI/AAAAAAAATa0/5RDbaPuS_ws/DSC_6_thumb.jpg?imgmax=800)
Μετά από 2 ώρες βγάλτε τη κατσαρόλα χύστε το νερό και στύψτε τις μελιτζάνες από τα ζουμιά τους.
Βήμα 5
![DSC_7 DSC_7](http://lh4.ggpht.com/-IdjN-y7Xe4M/UDaPSaxw5AI/AAAAAAAATFU/Q1oR2IquaCk/DSC_7_thumb8.jpg?imgmax=800)
Βράζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε ξύδι ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τις μαγειρεύουμε για 2 φορές μέσα σε 30 δευτερόλεπτα.
Βήμα 6
![DSC_8 DSC_8](http://lh4.ggpht.com/-DL1pcXJvLS8/UDaPZXC0_ZI/AAAAAAAATFk/8kNTtbwRH0Q/DSC_8_thumb.jpg?imgmax=800)
Στραγγίστε τες και τοποθετήστε τες σε ένα σουρωτήρι.
Βήμα 7
![DSC_2549 DSC_2549](http://lh4.ggpht.com/-JnXUm18Xey8/UDaPd2rCpeI/AAAAAAAATF0/k8p5qNiIgJ0/DSC_2549_thumb.jpg?imgmax=800)
Στη συνέχεια, τοποθετήστε τη μελιτζάνα να στεγνώσουν επάνω σε ένα καθαρό πανί και στεγνώστε τες με απορροφητικό χαρτί.
Βήμα 8
![DSC_10 DSC_10](http://lh3.ggpht.com/-S-aG9-BarEo/UDaPmtpOPAI/AAAAAAAATGE/DlcF0HHwOI4/DSC_10_thumb.jpg?imgmax=800)
Αφού κρυώσει, να μειώσει τη μελιτζάνα σε λωρίδες
Βήμα 9
![DSC_11 DSC_11](http://lh5.ggpht.com/-VX4mLHCGteg/UDaPsmY8CvI/AAAAAAAATGU/qdU7JU2IMPc/DSC_11_thumb.jpg?imgmax=800)
![melanzane-sottolio12 melanzane-sottolio12](http://lh4.ggpht.com/-L2We9csBYVw/UDaPyFepm0I/AAAAAAAATGk/NzITeB2mmqU/melanzane-sottolio12_thumb.jpg?imgmax=800)
Τοποθετήστε τις μελιτζάνες σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα και κόψτε το σκόρδο και το τσίλι σε μικρά κομμάτια. Στο βάζο βάλτε για πρώτη στρώση τις μελιτζάνες και προσθέστε μερικά κομμάτια τσίλι και σκόρδο.Καλύψτε τις μελιτζάνες με ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέστε πάλι μελιτζάνες, εναλλάσσοντας με ελαιόλαδο, πιπέρι και σκόρδο. Προσοχή να μην δημιουργούν φυσαλίδες αέρα στο τέλος ρίξτε το κομμάτι σκόρδο, το τσίλι και μελιτζάνες και καλύψτε με ελαιόλαδο να πάει παντού.
Βήμα 10
![vasetto-melanzane-sottolio13 vasetto-melanzane-sottolio13](http://lh3.ggpht.com/-eJZlE4vYWLM/UDaP5AOAgGI/AAAAAAAATG0/2oILNT8ZD38/vasetto-melanzane-sottolio13_thumb8.jpg?imgmax=800)
Κλείστε τα βάζα με το τουρσί μελιτζάνας και αφήστε το τουλάχιστον μια εβδομάδα στο ντουλάπι πριν να το δοκιμάσετε στο φαγητό. Όταν ανοίξετε το βάζο, αποθηκεύστε το σε ένα δροσερό μέρος φροντίζοντας πάντα να είναι καλυμμένη όλη η επιφάνεια του με λάδι, καθώς καταναλώνεται. Καλή επιτυχία!