ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Μελιτζάνες τουρσί


    melanzane-sott-olio14
    Οι μελιτζάνες είναι ένα νόστιμο λαχανικό που χρησιμοποιείται στη μαγειρική με διαφορετικούς τρόπους, ένας τρόπος είναι να γίνουν τουρσί με ελαιόλαδο και διάφορα μυρωδικά, είναι μια συνταγή που συνδυάζει τα υλικά με τέτοιο τρόπο ώστε να δένει η γεύση και το αποτέλεσμα να είναι πολύ γευστικό. Μπορείτε να του προσθέσετε και μυρωδικά της επιλογής σας.

    Υλικά:

    2 κιλά   μελιτζάνες
    450 ml  ξύδι
    350 ml  νερό
    6 σκελίδες  σκόρδο
    3 τσίλι
    Αλάτι
    Ελαιόλαδο

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Ξεφλουδίστε τις μελιτζάνες, στη  συνέχεια κόψτε τες  σε φέτες πάχους περίπου 2/3 χιλιοστά.

    Βήμα 2

    DSC_2 DSC_3
    Βάλτε τις  μελιτζάνες  σε ένα μπολ  στρώστε τες σε στρώσεις  προσθέτοντας αλάτι σε κάθε στρώση. Τέλος, καλύψτε με άφθονο αλάτι.

    Βήμα 3

    DSC_4
    Καλύψτε με ένα πιάτο και στη συνέχεια τοποθετήστε μια κατσαρόλα   γεμάτη  με νερό, έτσι ώστε να βγάλουν όλα τα υγρά τους.

    Βήμα 4

    DSC_25 DSC_6
    Μετά από 2 ώρες βγάλτε τη κατσαρόλα χύστε το νερό και στύψτε τις μελιτζάνες από τα ζουμιά τους.

    Βήμα 5

    DSC_7
    Βράζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα και  προσθέτουμε ξύδι ρίχνουμε τις μελιτζάνες  και τις μαγειρεύουμε για 2 φορές μέσα σε 30 δευτερόλεπτα.

    Βήμα 6

    DSC_8
    Στραγγίστε τες και τοποθετήστε τες  σε ένα σουρωτήρι.

    Βήμα 7

    DSC_2549
    Στη συνέχεια, τοποθετήστε τη μελιτζάνα να στεγνώσουν επάνω  σε ένα καθαρό πανί και στεγνώστε τες  με απορροφητικό χαρτί.

    Βήμα 8

    DSC_10
    Αφού κρυώσει, να μειώσει τη μελιτζάνα σε λωρίδες

    Βήμα 9

    DSC_11 melanzane-sottolio12
    Τοποθετήστε τις μελιτζάνες σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα και κόψτε το σκόρδο και το  τσίλι σε μικρά κομμάτια. Στο  βάζο βάλτε για  πρώτη στρώση  τις μελιτζάνες και  προσθέστε μερικά κομμάτια  τσίλι και  σκόρδο.Καλύψτε τις μελιτζάνες  με  ελαιόλαδο και στη συνέχεια  προσθέστε πάλι   μελιτζάνες, εναλλάσσοντας  με ελαιόλαδο, πιπέρι και  σκόρδο. Προσοχή  να μην δημιουργούν φυσαλίδες αέρα στο τέλος ρίξτε  το κομμάτι σκόρδο, το τσίλι και μελιτζάνες και  καλύψτε  με ελαιόλαδο να πάει παντού.

    Βήμα 10


    vasetto-melanzane-sottolio13
    Κλείστε τα  βάζα με το  τουρσί μελιτζάνας και αφήστε το  τουλάχιστον μια εβδομάδα στο ντουλάπι πριν   να το δοκιμάσετε στο  φαγητό. Όταν  ανοίξετε το βάζο, αποθηκεύστε  το σε ένα δροσερό μέρος φροντίζοντας πάντα  να είναι  καλυμμένη όλη   η  επιφάνεια  του με λάδι, καθώς καταναλώνεται. Καλή επιτυχία!
    Μελιτζάνες τουρσί
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή