Είναι ένα κέικ από αλεύρι, αυγά, βούτυρο και ζάχαρη εμπλουτισμένο με γλασαρισμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς.
Υλικά:
150 γραμμάρια ζάχαρη100 γραμμάρια του βούτυρο
2 αυγά
300 γραμμάρια αλεύρι 00
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
160 ml γάλα
1 φλιτζάνι κονιάκ
120 γραμμάρια σταφίδες
150 γραμμάρια αποξηραμένα σύκα
100 γραμμάρια καρύδια
100 γραμμάρια κουκουνάρι
50 γραμμάρια γκλασέ κίτρο
50 γραμμάρια αμύγδαλα με τη φλούδα
20 γραμμάρια γλασαρισμένα κεράσια
Συνταγή:
Βήμα 1

Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε κονιάκ. Ετοιμάστε ένα μπολ στο οποίο θα βάλετε τα ψιλοκομμένα ξερά σύκα, τα καρύδια, το ζαχαρωμένο κίτρο, το κουκουνάρι και τις σταφίδες (προσθέτοντας το υγρό στο οποίο ήταν μούσκεμα).
Βήμα 2


Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να γίνει κρεμώδης, στη συνέχεια, προσθέστε τα αυγά συνεχίστε το χτύπημα.Προσθέστε το αλεύρι, και στη συνέχεια διαλύστε σε ζεστό γάλα τη μαγιά. Ανακατέψτε μέχρι το μίγμα να είναι λείο.
Βήμα 3

Προσθέστε στο μείγμα των καρυδιών και τα γλασαρισμένα φρούτα.
Βήμα 4

Ανακατέψτε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
Βήμα 5

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 24 εκατοστά βουτυρωμένο και αλευρωμένο. Διακοσμήστε την επιφάνεια με αμύγδαλα και ζαχαρωμένα κεράσια και ψήστε (δεν είχα παρατηρήσει σε αυτό το σημείο και θα το κέικ είναι διακοσμημένα αργότερα) σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° για περίπου 30 λεπτά.
Βήμα 6


Αφήστε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε σε φέτες και σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!