ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Ανέκδοτα με παπαγάλους #1

    παπαγάλος

    Αστείες ιστορίες με τους φτερωτούς πολυλογάδες σε ρόλο πρωταγωνιστή. Παρακάτω υπάρχει μια μικρή συλλογή με ανέκδοτα.

     

     

    Ένας τύπος πηγαίνοντας στη δουλειά του κάθε μέρα πέρναγε μπροστά από ένα pet shop. Μια μέρα περνώντας μπροστά από το κατάστημα άκουσε κάποιον να λέει “Που πας ρε μαλάκα; Μαλάκα! Σε σένα μιλάω ρε μαλάκα.” γυρνάει ο τύπος και τι να δει. Ένας παπαγάλος από το pet shop τον κοίταζε και του έλεγε “Ναι ρε μαλάκα σε εσένα μιλάω, που πας;”. Ο τύπος δεν έδωσε σημασία στο πτηνό με τη σκέψη ζώο είναι δεν καταλαβαίνει τι λέει. Την επόμενη μέρα κάνοντας την ίδια διαδρομή όπως πάντα έξω από το μαγαζί έγινε η ίδια σκηνή. Το ίδιο έγινε και την επόμενη και τη μεθεπόμενη, ο φίλος μας προσπαθούσε να κρυφτεί αλλά ο παπαγάλος τον καταλάβαινε “Ρε μαλάκα, τι κρύβεσαι ρε μαλάκα; Νομίζεις ότι δεν σε βλέπω; Ε; Μαλάκα, μαλάκα, μαλάκα.”. Μέχρι και που μεταμφιέστηκε βάζοντας περούκες, καπέλα, μουστάκια μα ο παπαγάλος τον πρόσεχε και πάλι “Πάλι ο μαλάκας. Ρε, μαλάκα γιατί έβαλες ψεύτικο μουστάκι; Απόκριες έχουμε; Ε; Μαλάκα, μαλάκα, μαλάκα.”. Έφτασε μια μέρα που ο φίλος μας δεν άντεξε πια. Πήγε στο μαγαζί, όπου εκεί ο παπαγάλος είναι που τρελάθηκε “Ρε, ο μαλάκας μπήκε στο μαγαζί. Ρε μαλάκα τι μπαίνεις ρε εδώ; Απαγορεύεται τα ζώα να κυκλοφορούν ελεύθερα στο κατάστημα! Μαλάκα, μαλάκα, μαλάκα, μαλάκα, μαλάκα, μαλάκα.” και αγόρασε τον παπαγάλο. Τον έβαλε σε μια μαύρη σακούλα, τον πέταξε στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του και πήγε σε ένα ερειπωμένο κτίριο. Εκεί έβγαλε τη σακούλα με τον παπαγάλο και άρχισε να την κοπανάει πάνω σε τοίχους, στο πάτωμα, στα ερείπια, παντού. Αφού το έκανε αυτό για κάνα μισάωρο και εκτονώθηκε, έβγαλε τον παπαγάλο από τη σακούλα με ικανοποίηση. Ο παπαγάλος ξεπουπουλιασμένος, ζαλισμένος και γενικά σε άθλια κατάσταση κοίταξε γύρω του, κοίταξε και τον φίλο μας και μονολόγησε “Τι έγινε ρε παιδιά; Μισή ώρα σεισμό έκανε και επιζήσαμε μόνο εγώ και ο μαλάκας;”

     

    20120402_papagalos_blog

     

    Σε ένα κρουαζιερόπλοιο που έκανε ταξίδια στον Ατλαντικό, γίνονταν διάφορες παραστάσεις για να διασκεδάσουν οι ταξιδιώτες. Μέσα στις παραστάσεις αυτές ήταν και ένα σόου με μαγικά όπου ο καλλιτέχνης έκανε τα γνωστά κόλπα του στυλ ξέρω ποιο φύλλο τράβηξες, βγάζω το κουνέλι από το καπέλο μου και διάφορά άλλα. Μέσα στο κοινό ήταν και ο παπαγάλος του καπετάνιου στον οποίο άρεσε πάρα πολύ αυτό το σόου, αφού δεν έχανε παράσταση. Με τον καιρό όμως ο παπαγάλος είχε μάθει όλα τα κόλπα του μάγου και ήξερε πλέον και πως τα κάνει, από ένα σημείο και μετά μαρτυρούσε κιόλας τα κόλπα, έλεγε “Δε βγήκε από το καπέλο του το κουνέλι, υπάρχει μια τρύπα στο καπέλο. Η κοπέλα είναι σε μια καταπακτή, δεν εξαφανίστηκε. Όλη η τράπουλα έχει το ίδιο φύλλο, όποιο και να τραβήξεις το ίδιο θα βρεις.”. Είχε αρχίσει να εκνευρίζεται ο μάγος σε σημείο που ήθελε να βλάψει τον παπαγάλο μα δεν μπορούσε γιατί ήταν του καπετάνιου οπότε τον ανεχόταν. Μια νύχτα δυστυχώς, το κρουαζιερόπλοιο βούλιαξε. Οι μόνοι επιζήσαντες ήταν ο μάγος και ο παπαγάλος του καπετάνιου που και οι δύο ήταν πάνω σε μια βάρκα, ο ένας στη μια μεριά και ο άλλος στην άλλη. Για πέντε μέρες κοιταζόντουσαν και δεν έλεγαν κουβέντα, ο μάγος κοιτούσε με μίσος τον παπαγάλο, ενώ ο παπαγάλος κοιτούσε τον μάγο με ένα εξεταστικό βλέμμα. Το πρωί της έκτης μέρας είπε ο παπαγάλος στον μάγο “Εντάξει, σε παραδέχομαι. Που το έχεις κρύψει το καράβι;”!

     

    papagalos_575745018

     

    Ένας τύπος όπως καθόταν άνετα στο σπίτι του ακούει το κουδούνι του να χτυπάει. Ανοίγει την πόρτα του και βλέπει ένα κλουβί στο πάτωμα και πάνω του ένα κάλυμμα. Το πήρε μέσα στο σπίτι του, έβγαλε το κάλυμμα και είδε έναν παπαγάλο στο κλουβί. Μόλις ο παπαγάλος τον είδε άρχισε να βρίζει “Τι κοιτάς ρα καραγκιόζη; Πρώτη φορά βλέπεις παπαγάλο ρε;  Ε; Τι κοιτάς ρε μαλάκα; Βγάλε με από δω να σου δείξω εγώ να κοιτάς άλλη φορά έτσι. Καραγκιόζη, ε καραγκιόζη!”. Ο παπαγάλος δεν είχε σταματημό, έβριζε συνέχεια και ο τύπος είχε μείνει κάγκελο. Δε μιλούσε με τη σκέψη κάποτε θα σταματήσει δε μπορεί. Αλλά ο παπαγάλος δεν σταμάταγε, αντιθέτως μίλαγε όλο και πιο προσβλητικά, μέχρι που ο τύπος τον έβγαλε από το κλουβί του και τον πέταξε μέσα στην κατάψυξη. Ο παπαγάλος άρχισε να χτυπιέται αλλά μετά από δέκα λεπτά σταμάτησε να παλεύει. Ο τύπος σκέφτηκε ότι δεν ήταν σωστό αυτό που έκανε και άνοιξε την κατάψυξη από όπου βγήκε ο παπαγάλος παγωμένος και με ένα βλέμμα τρόμου. Ο τύπος του είπε:

    - Συγνώμη για αυτό που έκανα αλλά δεν άντεχα άλλο να με βρίζεις. Δεν θα το ξανακάνω.
    - Όχι, του είπε ο παπαγάλος, εμένα να με συγχωρέσεις για όσα σου είπα. Δεν πρόκειται να σου ξαναμιλήσω ποτέ έτσι, αλλά μπορείς να μου απαντήσεις σε μια ερώτηση;
    - Πες μου.
    - Η κότα, τι σου έκανε και είναι μέσα;

     

    parrot

     

    Ο Γιωργάκης ήθελε για κατοικίδιο έναν παπαγάλο που μιλάει. Οι γονείς του, του έδωσαν 500 ευρώ και του είπαν να αγοράσει όποιον παπαγάλο ήθελε με αυτά. Βγήκε λοιπόν έξω ο Γιωργάκης μες την χαρά που επιτέλους θα αποκτήσει έναν παπαγάλο και ξεκίνησε να περιπλανιέται στα pet shop. Έβλεπε έναν παπαγάλο που του άρεσε:

    - Πόσο κοστίζει αυτός; Ρώταγε ο Γιωργάκης.
    - 2.000 ευρώ. Του έλεγε ο ένας υπάλληλος.
    - Πόσο κοστίζει εκείνος; Ρώταγε ο Γιωργάκης.
    - 3.000 ευρώ. Του έλεγε ο υπάλληλος.
    - Πόσο κοστίζει ο άλλος; Ρώταγε ο Γιωργάκης.
    - 4.000 ευρώ. Του έλεγε ο υπάλληλος.

    Ο Γιωργάκης στεναχωριόταν που δεν έβρισκε έναν παπαγάλο με 500 ευρώ και έχασε τον δρόμο για το σπίτι του. Έτσι όπως έψαχνε να γυρίσει πίσω είδε έναν ωραίο παπαγάλο να στέκεται καμαρωτός στο κλουβί του, έξω από ένα σπίτι με ένα κόκκινο φως απ’έξω. Τον πλησίασε ο Γιωργάκης με θαυμασμό και άκουσε κάποια γυναίκα να του λέει:

    - Σου αρέσει μικρέ;
    - Πολύ, της είπε ο Γιωργάκης, τον πουλάτε;
    - Όχι, του είπε εκείνη, αλλά δεν είναι ότι τον θέλω κιόλας. Άμα σου αρέσει πάρ’τον.
    - Μιλάει; Ρώτησε ο Γιωργάκης.
    - Μιλάει, αλλά δεν λέει και τίποτα της προκοπής.

    Ο Γιωργάκης πανευτυχής γύρισε στο σπίτι με τον παπαγάλο και μπαίνοντας στο άκουσε τον παπαγάλο να λέει:. “Μπα, τι βλέπω; Αλλάξαμε μπουρδέλο;”

    Κοκάλωσε ο Γιωργάκης αλλά σκέφτηκε να περιμένει να έρθει και η μαμά του να δουν τι θα κάνουν. Μπήκε η μαμά του και είπε ο παπαγάλος:

    - Μπα, αλλάξαμε και τσατσά;
    - Τι λόγια είναι αυτά βρε; Είπε η μαμά του Γιωργάκη. Κάτσε να έρθει ο πατέρας σου και θα δούμε.

    Γύρισαν οι αδερφές και ο μεγάλος αδερφός του Γιωργάκη και είπε ο παπαγάλος “Τι γίνεται ρε παιδιά; Και πουτάνες αλλάξαμε; Και νταβαντζή αλλάξαμε;”. Μπήκε και ο πατέρας του Γιωργάκη και είπε ο παπαγάλος “Αλλάξαμε μπουρδέλο, αλλάξαμε τσατσά, αλλάξαμε πουτάνες και αλλάξαμε νταβαντζή. Αλλά ο κυρ Τάσος, τακτικός πελάτης!”.

     

    papagalos-01

     

    Ένας φούρναρης είχε μαζί του στον φούρνο και τον παπαγάλο του στον οποίο μερικές φορές ανέθετε και καμιά φορά τη φύλαξη του μαγαζιού όταν εκείνος έλειπε για δουλειές. Μια μέρα φεύγοντας για μια από αυτές τις δουλειές είπε στον παπαγάλο “Θα έρθει ο προμηθευτής για το αλεύρι, πες του ότι θέλουμε εκατό κιλά αλεύρι. Επίσης θα έρθουν και για να βάλουν πετρέλαιο, πες τους να βάλουν δέκα λίτρα.”. Έφυγε ο φούρναρης και έμεινε ο παπαγάλος ο οποίος μπέρδεψε τις παραγγελίες. Εκατό κιλά και δέκα λίτρα; Ή δέκα κιλά και εκατό λίτρα; Γύρισε ο φούρναρης από τις δουλειές του και ρωτάει τον παπαγάλο:

    - Πόσα κιλά πήρες;
    - Δέκα, του λέει ο παπαγάλος.
    - Δέκα; και πόσα λίτρα έβαλες;
    - Εκατό!
    - Εκτατό λίτρα;

    Έξαλλος ο φούρναρης πήρε τον παπαγάλο και τον κάρφωσε στον τοίχο για να πάρει ένα μάθημα. Εκεί που ήταν ο παπαγάλος ένα με τον τοίχο, βλέπει απέναντί του τον σταυρό με τον Ιησού.

    - Γεια σου, λέει ο Χριστός.
    - Γεια σου, απαντάει ο παπαγάλος.
    - Πόσο καιρό είσαι εδώ;
    - Δυο ώρες περίπου. Εσύ;
    - Δυο χιλιάδες χρόνια περίπου!
    - Έλα ρε φίλε! Μα καλά. Πόσα λίτρα παράγγειλες;!

     

    Parrot_h_633_451

     

    Δεν τραυματίστηκε κανένας παπαγάλος στα αλήθεια κατά τη διάρκεια των ανεκδότων. Μπορεί σε όλα τα ανέκδοτα να συμμετείχε και ο ίδιος παπαγάλος, δεν ξέρω. Ξέρω όμως ότι υπάρχουν και άλλα ανέκδοτα με αυτούς παπαγάλους, θα τα βρω και θα τα ανεβάσω.

    Ανέκδοτα με παπαγάλους #1
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή