ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Αλμυρό τσουρέκι

    13
    Γεμιστό τσουρέκι  και εύκολο και  νόστιμο και μαλακό, γεμιστό με αλμυρή γεύση  που μπορείτε να προσθέσετε και μυρωδικά αλλά και αλλαντικά ης επιλογής σας..


    Υλικά:

    550 γραμμάρια  αλεύρι τύπου  00
    250 γραμμάρια γάλα
    50 γραμμάρια ελαιόλαδο
    20 γραμμάρια μαγιά
    1 αυγό
    10 γραμμάρια  αλάτι
    10 γραμμάρια ζάχαρη
    250 γραμμάρια  σαλάμι
    250 γραμμάρια τυρί

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη μέσα στο  χλιαρό  γάλα. Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι, κάνετε μια τρύπα στο κέντρο και αρχίστε να χύνετε  το γάλα, για να το απορροφήσει σιγά - σιγά  το αλεύρι.

    Βήμα 2

    2
    Τώρα προσθέστε το αυγό, το λάδι και το αλάτι και συνεχίζουμε να το χτυπάμε  μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική.

    Βήμα 3

    3
    Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει καλύπτοντας τη  με ένα πανί.

    Βήμα 4

    4
    Η ζύμη θα πρέπει να διπλασιαστεί σε όγκο όπως στη παραπάνω εικόνα.

    Βήμα 5

    5
    Κόβουμε τα λουκάνικα ή το σαλάμι μας  και το τυρί μας σε μικρούς κύβους.

    Βήμα 6

    6
    Κόψτε  τώρα τη ζύμη και χωρίστε τη  σε τρία ίσα μέρη.

    Βήμα 7

    7
    Σχηματίστε  τρία ορθογώνια και καλύψτε  τα με τη  γέμιση.

    Βήμα 8

    8
    Τυλίγουμε κάθε μια  ζύμη σε  κύλινδρο όπως στην παραπάνω εικόνα.

    Βήμα 9

    9
    Πλέξτε τη ζύμη  σε  πλεξούδα.

    Βήμα 10

    10
    Τοποθετήστε την πλεξούδα σε ένα λαδωμένο ταψί και αφήστε να φουσκώσει  και πάλι για 30 λεπτά.

    Βήμα 11

    11
    Βουρτσίστε  με λίγο γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °  βαθμούς  για 10 λεπτά και στους 160 ° βαθμούς  για 20 λεπτά.

    Βήμα 12

    12
    Αφήνεται να κρυώσει το τσουρέκι, κόψτε  σε φέτες και σερβίρετε. 
    Καλή σας Επιτυχία και Καλή Όρεξη!
    Αλμυρό τσουρέκι
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή