Μια συνταγή για αλμυρή πίτα με κόκκινο λάχανο και τυρί , το κόκκινο λάχανο είναι εύκολο να συνδυαστεί σε σαλάτες αλλά και σε πίτα είναι πολύ νόστιμο και ταιριάζει απόλυτα και ο συνδυασμός με τη λευκή σάλτσα δένει τα υλικά μεταξύ τους, αντί για την κλασική μπεσαμελ μπορείτε χτυπήστε τα αυγά, το γάλα και τη παρμεζάνα. Δοκιμάστε την!
Υλικά:
300 γραμμάρια αλεύρι τύπου 00
100 γραμμάρια βούτυρο
80 γραμμάρια νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τη Γέμιση Υλικά
1 κόκκινο λάχανο120 γραμμάρια ζαμπόν
200 γραμμάρια τυρί ροκφόρ
300 γραμμάρια μπεσαμελ
Συνταγή:
Βήμα 1
Καθαρίστε το λάχανο αφαιρώντας τα σκληρά εξωτερικά του φύλλα, το κόβουμε σε λωρίδες και το βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό.
Βήμα 2
Ετοιμάστε τη ζύμη και τοποθετήστε τη σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, τρυπώντας τον πάτο με ένα πιρούνι.
Βήμα 3
Στρώστε στο κάτω μέρος ένα λεπτό στρώμα της σάλτσας και να καλύψτε με το μισό ζαμπόν.
Βήμα 4
Αδειάστε το λάχανο και στεγνώστε το, βάζουμε μια στρώση μπέικον στη πίτα μας, το τυρί κομμένο σε κύβους και το ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες και προσθέστε τα διάσπαρτα σε όλη την επιφάνεια.
Βήμα 5
Καλύψτε με μια στρώση μπεσαμελ.
Βήμα 6
Ψήστε τη πίτα στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 με 35 λεπτά.
Αφήστε τη να κρυώσει και σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!