
Strudel με πράσο και μπέικον μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο.
Υλικά:
1 ρολό σφολιάτας1 πράσο
100 γραμμάρια μπέικον
150 γραμμάρια τυρί
Λάδι, αλάτι
Συνταγή:
Βήμα 1


Καθαρίζουμε το πράσο αφαιρώντας το πράσινο μέρος και τις ρίζες, το πλένουμε και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Βήμα 2
Βήμα 3

Σβήστε τη φωτιά, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μπέικον κομμένο σε λωρίδες και ανακατεύουμε.
Βήμα 4

Ανοίγουμε τη ζύμη και τοποθετήστε στο κέντρο τα πράσα με το μπέικον.
Βήμα 5

Σκεπάζουμε με τις φέτες τυριού.
Βήμα 6

Κλείστε το φύλλο σφολιάτας σαν ένα ορθογώνιο και σφραγίστε τις άκρες καλά.
Βήμα 7

Αλείψτε το στρούντελ με λίγο γάλα και το βάζουμε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
Βήμα 8

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
Βήμα 9

Αφήστε το να κρυώσει, στη συνέχεια κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε. Καλή σας Όρεξη!