ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Tortillas σοκολάτας



    1
    Ζωντανέψτε τη  φρουτοσαλάτα σας με  φρέσκιες  και υγιεινές  tortillas σοκολάτας. Αυτό το  επιδόρπιο είναι τόσο υγιεινό  που μπορείτε να φάτε για πρωινό!

    Υλικά:


    1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
    3 φλιτζάνια για κάθε χρήση αλευρι
    1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
    1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    1/3 φλιτζανιού σκόνη κακάο
    1/3 φλιτζάνι λάδι καρύδας
    4 κουταλιές της σούπας νέκταρ αγαύης ή μέλι
    1-1/2 φλιτζάνια ζεστό νερό
    1 μικρό παπάγια
    1 μάνγκο
    1/2 φλιτζάνι βατόμουρα
    1 φλιτζάνι φράουλες
    2 ακτινίδια
    Χυμός από ένα lime

    Συνταγή:

    Βήμα 1


    2 3
    Σε ένα μεγάλο μπολ  βάλτε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις  και το  αλεύρι ολικής αλέσεως, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και  τη σκόνη κακάο. Χτυπάμε όλα τα υλικά για να συνδυάσετε.

    Βήμα 2

    45
    Προσθέστε το  λάδι καρύδας,  το νέκταρ αγαύης και το  ζεστό νερό στο μπολ με τα ξηρά συστατικά. Ανακατέψτε όλα  τα συστατικά  με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει  μια μεγάλη μπάλα.

    Βήμα 3

    6 7
    Μεταφέρετε τη μπάλα  της ζύμης σε μία αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ζυμώνετε  τη ζύμη για πέντε λεπτά, προσθέτοντας επιπλέον αλεύρι αν η ζύμη γίνεται πολύ κολλώδης. Κόψτε τη ζύμη στη μέση και ανοίγουμε τα δύο κομμάτια σε μια μπάλα. Συνεχίστε και  κόψτε τις μπάλες της ζύμης στο μισό μέχρι να έχετε 16 ακόμα κομμάτια. Αφήστε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Μεταφέρουμε τη ζύμη   σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε τη ζύμη σε έναν κύκλο που είναι το ένα τέταρτο παχιά και περίπου πέντε εκατοστά σε διάμετρο.


    Βήμα 4

    8 9
    Ζεσταίνετε ένα  τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μην προσθέτετε λάδι στο τηγάνι, επειδή οι tortillas πρέπει να μαγειρεύονται σε μια στεγνή επιφάνεια. Μόλις το τηγάνι είναι ζεστό, προσθέστε τη ζύμη και ψήνουμε για 30 δευτερόλεπτα.

    Βήμα 5

    10 11
    Γυρίστε την τορτίγια από την άλλη πλευρά  και μαγειρεύουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε  και για τα  16  tortillas. Μεταφέρετε τα tortillas σε ένα πιάτο.

    Βήμα 6

    12 13
    Πλύνετε όλα τα φρούτα για την φρουτοσαλάτα. Τα  βατόμουρα, τις φράουλες,  τα  ακτινίδια το  μάνγκο, αφαιρέστε τους σπόρους από τη  παπάγια και τη φλούδα. Κόβετε την παπάγια σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε όλα τα φρούτα σε ένα πιάτο. Περιχύνουμε τα φρούτα με το χυμό του lime, για να σερβίρετε, τοποθετήστε μια  tortilla σοκολάτας σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Προσθέστε μια χούφτα βατόμουρα, πολλά κομμάτια ακτινίδιο, μερικά κομμάτια ψιλοκομμένο μάνγκο, πολλά κομμάτια σε κύβους παπάγια και μια χούφτα φράουλες στο κέντρο μιας  τορτίγιας  σοκολάτας.

    Βήμα 7

    1
    Μπορείτε να πασπαλίσετε με σως σοκολάτας, τριμμένη καρύδα, φρέσκο δυόσμο και μέλι. Απολαύστε τη!
    Tortillas σοκολάτας
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή