
Τα μπισκότα με κακάο έχουν σχήμα του ρόμβου και καλύπτονται με γλάσο σοκολάτας. Δοκιμάστε τα!
Υλικά:
250 γραμμάρια αλεύρι τύπου 00150 γραμμάρια ζάχαρη
3 γραμμάρια αμμωνία
20 γραμμάρια κακάο πικρό
5 γραμμάρια μείγμα μπαχαρικών με μοσχοκάρυδο, κανέλα και γαρίφαλο
Ξύσμα πορτοκάλι
100 ml νερό
Για την επικάλυψη
125 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα100 γραμμάρια ζάχαρη
50 ml νερό
Συνταγή:
Βήμα 1

Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μείγμα μπαχαρικών και το κακάο.
Βήμα 2

Ανακατέψτε τα, κάντε μια τρύπα στο κέντρο και σταδιακά ρίχνουμε το ζεστό νερό με τη διαλυμένη αμμωνία.
Βήμα 3


Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ομαλή ζύμη και συμπαγής.
Βήμα 4

Ανοίγουμε τη ζύμη όπως στην εικόνα και κόβουμε τα μπισκότα μας.
Βήμα 5


Βάλτε τα σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά.
Βήμα 6

Εν τω μεταξύ προετοιμάστε το γλάσο σοκολάτας, τοποθετήστε τη σοκολάτα σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το νερό.
Βήμα 7

Μαγειρέψτε μέχρι να φτάσει στο σημείο βρασμού, σε αυτό το σημείο το γλάσο θα είναι έτοιμο.
Βήμα 8

Στη συνέχεια περάστε τα μπισκότα από τη σοκολάτα και τοποθετήστε τα στη λαδόκολλα μέχρι να στεγνώσουν.
Βήμα 9

Δοκιμάστε τα! Χρόνια Πολλά!!!