![11 11](http://lh3.ggpht.com/-nmfCY28c7Nk/Uqn6he9gcYI/AAAAAAAApuY/tHDm_Hy0HgY/11_thumb%25255B10%25255D.jpg?imgmax=800)
Τα μπισκότα με κακάο έχουν σχήμα του ρόμβου και καλύπτονται με γλάσο σοκολάτας. Δοκιμάστε τα!
Υλικά:
250 γραμμάρια αλεύρι τύπου 00150 γραμμάρια ζάχαρη
3 γραμμάρια αμμωνία
20 γραμμάρια κακάο πικρό
5 γραμμάρια μείγμα μπαχαρικών με μοσχοκάρυδο, κανέλα και γαρίφαλο
Ξύσμα πορτοκάλι
100 ml νερό
Για την επικάλυψη
125 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα100 γραμμάρια ζάχαρη
50 ml νερό
Συνταγή:
Βήμα 1
![1 1](http://lh5.ggpht.com/-uC2NCbTm7Ww/Uqn6imYlL7I/AAAAAAAApus/5jDK0zblErA/1_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μείγμα μπαχαρικών και το κακάο.
Βήμα 2
![2 2](http://lh5.ggpht.com/-jlBVGCEh3Oc/Uqn6kIlT7eI/AAAAAAAApu8/PiyvYT5Se-4/2_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Ανακατέψτε τα, κάντε μια τρύπα στο κέντρο και σταδιακά ρίχνουμε το ζεστό νερό με τη διαλυμένη αμμωνία.
Βήμα 3
![3 3](http://lh4.ggpht.com/-5qD0gH8eDZk/Uqn6mlr4YUI/AAAAAAAApvI/_hDBGbhXo1Q/3_thumb%25255B12%25255D.jpg?imgmax=800)
![4 4](http://lh4.ggpht.com/-ZSn-ibAc4Xg/Uqn6n8DbPvI/AAAAAAAApvY/9dMqTgf6zHM/4_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ομαλή ζύμη και συμπαγής.
Βήμα 4
![5 5](http://lh4.ggpht.com/-yDZq5b10APY/Uqn6pIbC5jI/AAAAAAAApvo/mExv86xWpoo/5_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Ανοίγουμε τη ζύμη όπως στην εικόνα και κόβουμε τα μπισκότα μας.
Βήμα 5
![6 6](http://lh6.ggpht.com/-F_lQQzcIVgA/Uqn6qrzW3lI/AAAAAAAApv8/jOORaLAU7DU/6_thumb%25255B11%25255D.jpg?imgmax=800)
![7 7](http://lh4.ggpht.com/-RQsSQbnCgCU/Uqn6r83LOLI/AAAAAAAApwM/4Yj6GHR0J58/7_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Βάλτε τα σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά.
Βήμα 6
![8 8](http://lh5.ggpht.com/-hMNWEER05C4/Uqn6tJ5PmII/AAAAAAAApwY/Cy8n9eJIS7c/8_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Εν τω μεταξύ προετοιμάστε το γλάσο σοκολάτας, τοποθετήστε τη σοκολάτα σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το νερό.
Βήμα 7
![9 9](http://lh3.ggpht.com/-bG_WK69B1mU/Uqn6uVcMG9I/AAAAAAAApwo/Dn9Q6X_2p-U/9_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Μαγειρέψτε μέχρι να φτάσει στο σημείο βρασμού, σε αυτό το σημείο το γλάσο θα είναι έτοιμο.
Βήμα 8
![10 10](http://lh4.ggpht.com/-jnWOFtSxI24/Uqn6vufAC8I/AAAAAAAApw8/B-fWwJUx6QA/10_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Στη συνέχεια περάστε τα μπισκότα από τη σοκολάτα και τοποθετήστε τα στη λαδόκολλα μέχρι να στεγνώσουν.
Βήμα 9
![11 11](http://lh4.ggpht.com/-U_ENMWq4u3M/Uqn6xUlh5vI/AAAAAAAApxM/XoC3LQFI44E/11_thumb%25255B15%25255D.jpg?imgmax=800)
Δοκιμάστε τα! Χρόνια Πολλά!!!