Δοκιμάστε να δημιουργήσετε τους δικούς σας ξεχωριστούς κουραμπιέδες με μια συνταγή για Χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες από τη Τοσκάνη.
Υλικά:
Για 20 κουραμπιέδες
300 γραμμάρια αμύγδαλα
250 γραμμάρια ζάχαρη
1 φλούδα λεμονιού ξύσμα
3 κουταλιές νερό
15 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
15 γραμμάρια αλεύρι
1 πρέζα αμμωνία
1 ασπράδι αυγού
Ζάχαρη για την επικάλυψη
Συνταγή:
Βήμα 1
Σε ένα μπλέντερ, ξεφλουδίστε τα αμύγδαλα προσθέστε τα 200 γραμμάρια ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε και βάλτε τα σε ένα μπολ.
Βήμα 2
Στη συνέχεια, προετοιμάζουμε το σιρόπι, σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε 50 γραμμάρια ζάχαρη και 3 κουταλιές της σούπας νερό. Σιγοβράζετε για λίγα λεπτά ή μέχρι το σιρόπι να γίνει παχύ.
Βήμα 3
Ρίχνουμε το σιρόπι στο μείγμα με τα αμύγδαλα και ανακατέψτε μέχρι να απορροφηθεί εντελώς.
Βήμα 4
Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη, το αλεύρι και την αμμωνία, ανακατεύετε και αφήστε να ξεκουραστεί για 8 ώρες καλύψτε το μπολ με ένα πανί.
Βήμα 5
Τώρα πάρτε το ασπράδι αυγού και χτυπήστε το ελαφρά.
Βήμα 6
Προσθέστε το στο μείγμα των αμυγδάλων και πλάστε τα για να ανακατευτεί καλά.
Βήμα 7
Με το μείγμα πλάστε τους κουραμπιέδες.
Βήμα 8
Περάστε τα από τη ζάχαρη άχνη.
Βήμα 9
Στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
Βήμα 10
Αφήστε τα να στεγνώσουν για 30 λεπτά, στη συνέχεια ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά.
Βήμα 11
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια σερβίρετε. Χρόνια Πολλά!!