![13 13](http://lh5.ggpht.com/-v-Ui5EoRYwQ/Uqny_a9O86I/AAAAAAAApq0/P9YerzEY7zI/13_thumb%25255B14%25255D.jpg?imgmax=800)
Δοκιμάστε να δημιουργήσετε τους δικούς σας ξεχωριστούς κουραμπιέδες με μια συνταγή για Χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες από τη Τοσκάνη.
Υλικά:
Για 20 κουραμπιέδες
300 γραμμάρια αμύγδαλα
250 γραμμάρια ζάχαρη
1 φλούδα λεμονιού ξύσμα
3 κουταλιές νερό
15 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
15 γραμμάρια αλεύρι
1 πρέζα αμμωνία
1 ασπράδι αυγού
Ζάχαρη για την επικάλυψη
Συνταγή:
Βήμα 1
![1 1](http://lh5.ggpht.com/-_1g4rT1SlSc/UqnzASdKYCI/AAAAAAAAprA/NDGypagK7ts/1_thumb%25255B5%25255D.jpg?imgmax=800)
![2 2](http://lh4.ggpht.com/-PfVv16g60sU/UqnzBjz49II/AAAAAAAAprQ/OH2jbIEtP24/2_thumb%25255B5%25255D.jpg?imgmax=800)
Σε ένα μπλέντερ, ξεφλουδίστε τα αμύγδαλα προσθέστε τα 200 γραμμάρια ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε και βάλτε τα σε ένα μπολ.
Βήμα 2
![3 3](http://lh6.ggpht.com/-qoFt6Z-aRxw/UqnzCmqSYhI/AAAAAAAAprk/3uCO77D9s8o/3_thumb%25255B5%25255D.jpg?imgmax=800)
![4 4](http://lh3.ggpht.com/-NH1Oh-ozyRE/UqnzDyUamxI/AAAAAAAAprw/65Gh6pQ5dHI/4_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Στη συνέχεια, προετοιμάζουμε το σιρόπι, σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε 50 γραμμάρια ζάχαρη και 3 κουταλιές της σούπας νερό. Σιγοβράζετε για λίγα λεπτά ή μέχρι το σιρόπι να γίνει παχύ.
Βήμα 3
![5 5](http://lh5.ggpht.com/-0dIbIwFTXVE/UqnzEzHMwOI/AAAAAAAApsE/ifEqQOI0zfM/5_thumb%25255B4%25255D.jpg?imgmax=800)
Ρίχνουμε το σιρόπι στο μείγμα με τα αμύγδαλα και ανακατέψτε μέχρι να απορροφηθεί εντελώς.
Βήμα 4
![6 6](http://lh5.ggpht.com/-XcOEO5tfrR4/UqnzGTbG7rI/AAAAAAAApsU/xLyCHqLYAcw/6_thumb%25255B5%25255D.jpg?imgmax=800)
Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη, το αλεύρι και την αμμωνία, ανακατεύετε και αφήστε να ξεκουραστεί για 8 ώρες καλύψτε το μπολ με ένα πανί.
Βήμα 5
![7 7](http://lh6.ggpht.com/-HbVg1aMB0Rg/UqnzHm3q7mI/AAAAAAAApsk/vW6RVb29xfg/7_thumb%25255B5%25255D.jpg?imgmax=800)
Τώρα πάρτε το ασπράδι αυγού και χτυπήστε το ελαφρά.
Βήμα 6
![8 8](http://lh6.ggpht.com/-D9IuKNuoNvc/UqnzJH-MMzI/AAAAAAAAps0/AAuTXSZaxiE/8_thumb%25255B6%25255D.jpg?imgmax=800)
Προσθέστε το στο μείγμα των αμυγδάλων και πλάστε τα για να ανακατευτεί καλά.
Βήμα 7
![9 9](http://lh3.ggpht.com/-a2Owf7HI270/UqnzKVeEyAI/AAAAAAAAptA/6fXcuFSs7Q0/9_thumb%25255B5%25255D.jpg?imgmax=800)
Με το μείγμα πλάστε τους κουραμπιέδες.
Βήμα 8
![10 10](http://lh6.ggpht.com/-38F1GnLF7IY/UqnzLv1mXrI/AAAAAAAAptQ/nkpIRomvRiI/10_thumb%25255B5%25255D.jpg?imgmax=800)
Περάστε τα από τη ζάχαρη άχνη.
Βήμα 9
![11 11](http://lh3.ggpht.com/-mGsnu4gKTXg/UqnzM09WuWI/AAAAAAAAptk/YSSjiXxZ0HU/11_thumb%25255B5%25255D.jpg?imgmax=800)
Στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
Βήμα 10
![12 12](http://lh3.ggpht.com/-Ho9lOhjUi_U/UqnzOb3Y66I/AAAAAAAAptw/mKRNWeo_Fn4/12_thumb%25255B5%25255D.jpg?imgmax=800)
Αφήστε τα να στεγνώσουν για 30 λεπτά, στη συνέχεια ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά.
Βήμα 11
![13 13](http://lh3.ggpht.com/-4dQQ_ViOPb8/UqnzPzVGYII/AAAAAAAApuE/XgVbnEkgZIE/13_thumb%25255B9%25255D.jpg?imgmax=800)
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια σερβίρετε. Χρόνια Πολλά!!