Μπισκότα γιορτινά με ζαχαρωμένα κεράσια, εύκολα και όμορφα για τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων!
Υλικά:
2 μπαστούνια ανάλατο βούτυρο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 μεγάλοι κρόκοι αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουταλάκια του γλυκού ρούμι
1/3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνια κόκκινα και πράσινα ζαχαρωμένα κεράσια
1 φλιτζάνι χοντροκομμένα καρύδια (προαιρετικά)
3 φλιτζάνια νιφάδες καρύδας
Συνταγή:
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπάμε τους κρόκους τη βανίλια και το ρούμι και χτυπήστε μέχρι να γίνει ομαλή η ζύμη μας. Χτυπάμε το αλεύρι σταδιακά. Ανακατέψτε τα ζαχαρωμένα κεράσια και τα καρύδια.
Βήμα 2
Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία ίσα μέρη . Σχηματίζουμε ρόλο και πασπαλίζουμε με καρύδα. Τυλίξτε σφιχτά με πλαστικό περιτύλιγμα. Αφήστε το περίπου μία ώρα ή όλη τη νύκτα. Μπορείτε να το αποθηκεύσετε στην κατάψυξη μέχρι να είστε έτοιμοι να το ψήσετε. Ξεπαγώστε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα πριν από το ψήσιμο.
Βήμα 3
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, κόψτε τη ζύμη σε φέτες. Τοποθετήστε τα σε μια λαδόκολλα και ψήστε 10 με 12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες. Καλή Επιτυχία! και Χρόνια Πολλά!