Ένα νόστιμο ορεκτικό για να προετοιμάσουμε κατά τη διάρκεια των εορτασμών, οι φωλιές με πατάτες γεμιστές με μανιτάρια μπέικον και καρύδια, είναι ένας συνδυασμός υπέροχος!
Υλικά:
500 γραμμάρια πατάτες1 αυγό
30 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα
35 γραμμάρια βούτυρο
20 γραμμάρια μανιτάρια
50 γραμμάρια μπέικον
20 γραμμάρια καρύδια με κέλυφος
Μοσχοκάρυδο και αλάτι
Συνταγή:
Βήμα 1
Βράζουμε τις πατάτες για 30 λεπτά σε βραστό νερό, βγάζουμε τη φλούδα και τις πολτοποιούμε.
Βήμα 2
Βάλτε τον πουρέ σε ένα μπολ, στη συνέχεια, προσθέστε το βούτυρο, το τυρί παρμεζάνα, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το αυγό. Ζυμώνουμε για να σχηματιστεί ένα ομογενές μείγμα
Βήμα 3
Βάλτε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ακροφύσιο αστέρι και σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, με μία σπειροειδή κίνηση από το κέντρο προς τα έξω και βάζοντας. Σχηματίζουμε κυκλακια με κενό μέσα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Βήμα 4
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη γέμιση, σοτάρουμε μια σκελίδα σκόρδο σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για 5 λεπτά.
Βήμα 5
Τώρα προσθέστε το μπέικον σε κύβους και μαγειρεύουμε άλλα 5 λεπτά, στη συνέχεια βγάλτε το σκόρδο και προσθέστε αλάτι.
Βήμα 6
Όταν οι πατάτες είναι χρυσές στο χρώμα από το φούρνο.
Βήμα 7
Στη συνέχεια, γεμίστε τες με τη γέμιση και γαρνίρεται με ψιλοκομμένα κομμάτια καρυδιών.
Καλή σας Όρεξη!