Το νιόκι είναι μια ζύμη με σιμιγδάλι, γάλα, βούτυρο, αυγά και τυρί παρμεζάνα, το οποίο στη συνέχεια κόβεται σε κύκλους και ψήνεται στο φούρνο. Δοκιμάστε το!
Υλικά:
1 λίτρο γάλα250 γραμμάρια σιμιγδάλι
50 γραμμάρια βούτυρο
2 κρόκους αυγών
50 γραμμάρια παρμεζάνα
Αλάτι
Μοσχοκάρυδο
80 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
70 γραμμάρια παρμεζάνα
Συνταγή:
Βήμα 1
Βάλτε το γάλα σε μια κατσαρόλα με το βούτυρο, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο μόλις το γάλα φθάσει στο σημείο βρασμού, προσθέτουμε το σιμιγδάλι.
Βήμα 2
Ανακατέψτε καλά και μαγειρέψτε το μείγμα για λίγα λεπτά, μέχρι να πήξει το σιμιγδάλι.
Βήμα 3
Σβήστε τη φωτιά, προσθέτουμε τους κρόκους και το τριμμένο τυρί παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Βήμα 4
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί λίγο υγρό και ισοπεδώνουμε τα πάντα, μέχρι να φτιάξουμε ένα στρώμα πάχους περίπου 1 cm.
Βήμα 5
Όταν το μείγμα κρυώσει, το αναποδογυρίζουμε σε μια λαδόκολλα.
Βήμα 6
Με ένα κυκλικό κόπτη μπισκότων κόβουμε τη ζύμη μας.
Βήμα 7
Βάλτε τους κύκλους και σε ένα ελαφρά βουτυρωμένο ταψί.
Βήμα 8
Καλύψτε τα νιόκι με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί παρμεζάνα.
Βήμα 9
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 20 με 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Σερβίρετε τα νιόκι και Καλή σας Όρεξη!