![11 11](http://lh5.ggpht.com/-3atqYTxIKOM/U1qSFPfqxXI/AAAAAAAAuyQ/PGRNmCmPfH0/11_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Το νιόκι είναι μια ζύμη με σιμιγδάλι, γάλα, βούτυρο, αυγά και τυρί παρμεζάνα, το οποίο στη συνέχεια κόβεται σε κύκλους και ψήνεται στο φούρνο. Δοκιμάστε το!
Υλικά:
1 λίτρο γάλα250 γραμμάρια σιμιγδάλι
50 γραμμάρια βούτυρο
2 κρόκους αυγών
50 γραμμάρια παρμεζάνα
Αλάτι
Μοσχοκάρυδο
80 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
70 γραμμάρια παρμεζάνα
Συνταγή:
Βήμα 1
![1 1](http://lh4.ggpht.com/-akZAxDo6TGU/U1qSGR0gyWI/AAAAAAAAuyg/L128FH2UW5I/1_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
![2 2](http://lh4.ggpht.com/-8bAuK4jlc9o/U1qSH4_2m-I/AAAAAAAAuyw/s7l8wXnN1T0/2_thumb%25255B10%25255D.jpg?imgmax=800)
Βάλτε το γάλα σε μια κατσαρόλα με το βούτυρο, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο μόλις το γάλα φθάσει στο σημείο βρασμού, προσθέτουμε το σιμιγδάλι.
Βήμα 2
![3 3](http://lh4.ggpht.com/-Z3ym-k7vwh8/U1qSJVxkT5I/AAAAAAAAuzA/NH7igL-rTDI/3_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Ανακατέψτε καλά και μαγειρέψτε το μείγμα για λίγα λεπτά, μέχρι να πήξει το σιμιγδάλι.
Βήμα 3
![4 4](http://lh4.ggpht.com/-qok8DcmgErw/U1qSLEZ9ShI/AAAAAAAAuzQ/gs_z-0SaM6w/4_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Σβήστε τη φωτιά, προσθέτουμε τους κρόκους και το τριμμένο τυρί παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Βήμα 4
![5 5](http://lh6.ggpht.com/-5QwIpZ8R_SA/U1qSMm5Zv8I/AAAAAAAAuzg/l8GqdSHn_UQ/5_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί λίγο υγρό και ισοπεδώνουμε τα πάντα, μέχρι να φτιάξουμε ένα στρώμα πάχους περίπου 1 cm.
Βήμα 5
![6 6](http://lh5.ggpht.com/-wgGPW38Owek/U1qSNxuf_6I/AAAAAAAAuzw/j4JXbN3d7PE/6_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Όταν το μείγμα κρυώσει, το αναποδογυρίζουμε σε μια λαδόκολλα.
Βήμα 6
![7 7](http://lh6.ggpht.com/-paXHFx9L9HI/U1qSPCHLhQI/AAAAAAAAu0A/uEi_xtagLk0/7_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Με ένα κυκλικό κόπτη μπισκότων κόβουμε τη ζύμη μας.
Βήμα 7
![8 8](http://lh3.ggpht.com/-WJjAbKVOk2A/U1qSQr0GBwI/AAAAAAAAu0Q/HhciEAnxquY/8_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Βάλτε τους κύκλους και σε ένα ελαφρά βουτυρωμένο ταψί.
Βήμα 8
![9 9](http://lh4.ggpht.com/-93saTB31Vu8/U1qSSKxJSNI/AAAAAAAAu0g/LhZULR9Emgo/9_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Καλύψτε τα νιόκι με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί παρμεζάνα.
Βήμα 9
![10 10](http://lh6.ggpht.com/-eei2EphM0vc/U1qSTQbqoTI/AAAAAAAAu0w/V_8T8FucREQ/10_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 20 με 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Σερβίρετε τα νιόκι και Καλή σας Όρεξη!