Ένα πιάτο που ολοκληρώνεται με φρέσκια ντομάτα, μελιτζάνα, ανθότυρο και βασιλικό.
Δοκιμάστε το!
Υλικά:
340 γραμμάρια πέννες2 μελιτζάνες
300 γραμμάρια αποφλοιωμένες ντομάτες
150 γραμμάρια τυρί ricotta
2 σκελίδες σκόρδο
Βασιλικός
Αλάτι
Λάδι
Συνταγή:
Βήμα 1
Πλύνετε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Βήμα 2
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε ένα μεγάλο τηγάνι με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Βήμα 3
Στο ίδιο τηγάνι, σοτάρετε το σκόρδο, προσθέστε τις ντομάτες, το αλάτι και μαγειρεύουμε για περίπου δέκα λεπτά.
Βήμα 4
Εν τω μεταξύ, βράστε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, στραγγίστε τις πέννες και τις ρίχνουμε στη σάλτσα. Προσθέστε τη μελιτζάνα, το τυρί, κομμένο σε λωρίδες και προσθέτουμε το βασιλικό.
Βήμα 5
Σοτάρετε τα ζυμαρικά στο τηγάνι για ένα λεπτό.
Σερβίρετε με την προσθήκη τριμμένου τυριού και γαρνίρεται με φρέσκο βασιλικό.
Καλή σας Όρεξη!