
Σουπιές και αγκινάρες, δύο συστατικά που αγαπώ και που μαζί σχηματίζουν ένα πιάτο πολύ ενδιαφέρον!
Υλικά:
1 κιλό σουπιές4 αγκινάρες
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι
1 ποτήρι λευκό κρασί
Ελαιόλαδο
1/2 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Συνταγή:
Βήμα 1

Καθαρίστε τις αγκινάρες αφαιρώντας τα σκληρά εξωτερικά φύλλα και κοτσάνια.
Βήμα 2

Κόψτε τις αγκινάρες και αφαιρέστε τυχόν "γένια".
Βήμα 3

Στη συνέχεια, τοποθετήστε τις αγκινάρες σε ένα μπολ με νερό και λεμόνι.
Βήμα 4

Καθαρίστε τις σουπιές και στη συνέχεια κόβουμε σε λωρίδες.
Βήμα 5


Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και το σκόρδο με λίγο λάδι. Προσθέστε τις σουπιές και ανακατεύουμε με λευκό κρασί.
Βήμα 6

Στη συνέχεια, προσθέστε τις αγκινάρες, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας λίγο νερό.
Βήμα 7

Όταν γίνει, σηκώστε το καπάκι και προσθέστε αλάτι.
Βήμα 8

Σερβίρετε προσθέτοντας ψιλοκομμένο μαϊντανό και Καλή σας Όρεξη!