Σήμερα θα σας δωσω τη σάλτσα σόγιας, για ένα χορτοφαγικό στιφάδο που παρασκευάζεται με νιφάδες σόγιας και έχει την εμφάνιση και τη γεύση σχεδόν με την σάλτσα μπολονέζ κ χωρίς αυγά! πεντανόστιμη!
Υλικα:
100 γραμμαρια νιφάδες σόγιας1 καρότο
1/2 κρεμμύδι
1/2 σέλινο
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Λευκό κρασί
700 ml πουρέ ντομάτας
Συνταγη:
Βήμα 1
Ξεπλύνετε τις νιφάδες σόγιας κάτω από τρεχούμενο νερό.
Βήμα 2
Κοβουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλινο και τα τσιγαριζουμε σε ένα τηγάνι με λάδι.
Βήμα 3
Προσθέστε την σόγια καλά στραγγισμένη. Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και σβήνουμε με το κρασί.
Βήμα 4
Καλύψτε με το πουρέ ντομάτας. Μαγειρέψτε τη σάλτσα σόγιας για μια ώρα σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 5
Μόλις είναι έτοιμη, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τα ζυμαρικά όπως τη κλασικη σάλτσα με βάση το κρέας. Καλη σας Ορεξη!