Τα κεφτεδάκια με κοτόπουλο είναι ένα νόστιμο πιάτο και ελαφρύ, το οποίο μπορεί να σερβιριστει ως κύριο πιάτο ή σαν ορεκτικό.
Στη συγκεκριμενη συνταγη εχουμε εμπλουτίσει το μίγμα με μανιτάρια, μπορουμε να τα προσθεσουμε βραστά για να είναι ελαφρύτερη η συνταγή μας. Συνοδεύεται από μια ανάμεικτη σαλάτα. Δοκιμαστε τα!
Υλικα:
300 γραμμάρια κιμά κοτόπουλο
2 φέτες λευκό ψωμί
1 αυγό
200 γραμμάρια μανιτάρια καθαρό
ψίχουλα ψωμιού
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Μαϊντανό
Συνταγη:
Βήμα 1
Καθαρίστε τα μανιτάρια και σωταρετε για λίγα λεπτά σε ένα τηγάνι (χωρίς την προσθήκη λαδιού).
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε τον κιμά με το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι και το ψωμί ( αφου προηγουμένως το εχετε μουλιάσει σε νερό και στη συνέχεια να το έχετε στύψει).
Βήμα 3
Ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο τα μανιταρια και μια πρέζα αλάτι, προσθέστε μια σκελίδα σκόρδο και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Βήμα 4
Προσθέστε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε γρήγορα.
Βήμα 5
Με βρεγμένα χέρια, πλαθουμε τα κεφτεδάκια, στη συνέχεια τα περναμε ένα προς ένα στα φρυγανιά ανακατεμενη με ένα μικρό σουσάμι, για να δοκιμάσετε.
Βήμα 6
Τοποθετουμε τα κεφτεδάκια σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμους για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρετε τα νόστιμα και ελαφριά κεφτεδάκια κοτόπουλου με τα μανιτάρια σας και
Καλη σας Ορεξη!