ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Ήρθε η εποχή για τη διανομή του πετρελαίου θέρμανσης

    home
    Στις 15 Οκτωβρίου ξεκίνησε η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης για τη φετινή χειμερινή περίοδο. Οι τιμές κυμαίνονται στα 92 με 95 λεπτά το λίτρο και είναι κατά 11% ακριβότερες από τις αντίστοιχες περσινές εξαιτίας κυρίως των αυξήσεων που πραγματοποιήθηκαν στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και το ΦΠΑ. Στην άνοδο της τιμής του πετρελαίου συντελεί επίσης η αύξηση των τιμών διύλισης, κάτι που οφείλεται στην απόφαση του ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή του αργού πετρελαίου.

    Διανομή πετρελαίου θέρμανσης σε όλη την Αττική μόνο 0,899 ευρώ το λίτρο από το fastoil

    Για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης

    Οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης θα πρέπει να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων(www.gsis.gr) συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα. Χρησιμοποιώντας τους ωδικούς του taxisnet θα πρέπει να καταχωρίσουν τα στοιχεία της απόδειξης και τον αριθμό λογαριασμού στον οποίο θα πιστωθεί το ποσό που δικαιούνται.

    Σημειώνεται ότι κατά τη φετινή περίοδο το υπουργείο οικονομικών σκέφτεται να πραγματοποιήσει κάποιες αλλαγές που αφορούν κατά βάση τις ζώνες, έτσι ώστε να λαμβάνεται υπόψη η πόλη κύριας κατοικίας και όχι ο νομός. Τα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος παραμένουν ως έχουν.

    Τι πρέπει να προσέξει ο καταναλωτής

    Προκειμένου η επιβάρυνση των καταναλωτών για τη χειμερινή θέρμανση να μην είναι μεγαλύτερη, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή προέβη σε μία σειρά από συμβουλές σε σχέση με όσα θα πρέπει να προσέξει το αγοραστικό κοινό.

    1. Πραγματοποιείστε έρευνα αγοράς προκειμένου να βρείτε την οικονομικότερη τιμή. Ενημερωθείτε για τις τρέχουσες τιμές μέσα από το Παρατηρητήριο Υγρών Καυσίμων της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.
        
    2. Πραγματοποιείστε συντήρηση και ρύθμιση του συστήματος κεντρικής θέρμανσης πριν από την παραλαβή προκειμένου να εξοικονομήσετε πετρέλαιο και κατεπέκταση χρήματα.
        
    3. Θα πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας προκειμένου να αποφεύγεται ο κίνδυνος οποιουδήποτε ατυχήματος.
        
    4. Κατά την παραλαβή του πετρελαίου συνίσταται να παρευρίσκονται 2 άτομα προκειμένου να γίνεται καλύτερος έλεγχος.
        
    5. Το χρώμα του πετρελαίου δεν θα πρέπει να είναι θολό αντίθετα κόκκινο και διαυγές.
        
    6. Η ποσότητα του πετρελαίου που υπάρχει στη δεξαμενή θα πρέπει να καταγράφεται πριν και μετά την παραλαβή και παρουσία του βυτιοφορέα.
        
    7. Συνίσταται μαζί με το μετρητή του βυτιοφόρου και η χρήση διαγραμμισμένου μέτρου προκειμένου να μετρηθεί η ποσότητα του πετρελαίου.
        
    8. Συνίσταται αυτός που θα παραλάβει το πετρέλαιο να γνωρίζει τις ακριβείς διαστάσεις της δεξαμενής.
        
    9. Η ανύψωση της στάθμης του πετρελαίου θα πρέπει να μετράται μετά το πέρας 5 έως 6 λεπτών από την καταστάλαξη του αφρού.
        
    10. Στην απόδειξη θα πρέπει να είναι συμπληρωμένα όλα τα στοιχεία που ορίζονται από το νόμο καθώς και η στάθμη του πετρελαίου πριν και μετά την παραλαβή.




    Ήρθε η εποχή για τη διανομή του πετρελαίου θέρμανσης
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή