Αυτά τα noodles με κολοκύθα και μανιτάρια είναι ένα πιάτο που φέρνει μαζί του όλες τις γεύσεις και τα χρώματα του φθινοπώρου, μπορείτε να βάλετε τα ζυμαρικά στο τηγάνι την κατάλληλη στιγμή για να λιώσει το τυρί και στη συνέχεια στο φούρνο.
Υλικά:
250 γραμμάρια noodles500 γραμμάρια κολοκύθα
Μανιτάρια ξερά ή φρέσκα
200 γραμμάρια τυρί προβολόνε
50 γραμμάρια από παρμεζάνα
1 σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι λάδι
Συνταγή:
Βήμα 1
Μαλακώστε τα αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι σε ένα μπολ με ζεστό νερό.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, καθαρίστε την κολοκύθα και τη κόβουμε σε κύβους.
Βήμα 3
Σοτάρετε μια σκελίδα σκόρδο σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι και προσθέτουμε την κολοκύθα και τα τηγανίζουμε.
Βήμα 4
Στη συνέχεια καλύψτε με μερικές κουταλιές της σούπας νερό από τα μανιτάρια και τα σκεπάζουμε με ένα καπάκι.
Βήμα 5
Μετά από 5 λεπτά προσθέστε τα μανιτάρια για να μαλακώσουν, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρεύουμε άλλα 5 λεπτά.
Βήμα 6
Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, στραγγίστε τα και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ρίχνουμε το τυρί κομμένο σε κύβους και τη μίση παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Βήμα 7
Τα μεταφέρουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί.
Βήμα 8
Καλύψτε με το υπόλοιπο τυρί παρμεζάνα, προσθέστε λίγο βούτυρο και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Βήμα 9
Όταν η επιφάνεια των noodles με τη κολοκύθα και τα μανιτάρια είναι χρυσή σερβίρουμε.
Καλή σας Όρεξη!