ΝΕΑ

    Γεμιστά τηγανιτά πιτάκια

    13
    Πιτάκια γεμιστά στο  τηγάνι  μια γρήγορη συνταγή  με ψήσιμο σε ένα τηγάνι. Η γέμιση μπορεί να  ποικίλει  ανάλογα με το γούστο σας,  εμείς  χρησιμοποιήσαμε  τυρί, ελιές  και ντομάτα  και είναι τέλειο!

    Υλικά:

    250 γραμμάρια αλεύρι  τύπου 00
    140 γραμμάρια  νερό
    8 γραμμάρια  μαγιά
    1 κουταλάκι  ζάχαρη
    1 κουταλιά ελαιόλαδο
    5 γραμμάρια  αλάτι
    100 γραμμάρια  τυρί cottage
    100 ml  σάλτσα ντομάτας  
    100 γραμμάρια  πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
    100 γραμμάρια μπεσαμελ
    Πιπέρι

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Διαλύουμε τη μαγιά με  τη ζάχαρη σε ένα μπολ με χλιαρό νερό.

    Βήμα 2

    2
    Προσθέστε το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.

    Βήμα 3

    3
    Όταν η ζύμη θα αρχίσει να σφίγγει , προσθέτουμε το αλάτι και το λάδι.

    Βήμα 4

    4
    Σχηματίζουμε  μια μπάλα και  την αφήνουμε να φουσκώσει  για  1 ώρα.

    Βήμα 5

    5
    Τώρα χωρίστε  τη ζύμη σε 6 μπάλες.

    Βήμα 6

    6
    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ψιλοκομμένες  πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι, τη μπεσαμελ,  το τυρί ρικότα, το αλάτι και το πιπέρι.


    Βήμα 7

    7
    Ανοίγουμε κάθε μπάλα σε ένα ορθογώνιο και τοποθετήστε στη μία πλευρά μια κουταλιά της σούπας  από τη σάλτσα.

    Βήμα 8

    8
    Κλείνουμε και σφράγιση τις  άκρες από τα πιτάκια μας.

    Βήμα 9

    9
    Βάλτε  τα σε ένα ταψί και  τα αφήνουμε να σταθούν  για  δέκα λεπτά.

    Βήμα 10

    10
    Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι με  λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέστε τα πιτάκια  μας.

    Βήμα 11

    11
    Μόλις αρχίσουν να γίνονται, τα γυρνάμε  και μαγειρεύουμε και από την άλλη πλευρά, στη συνέχεια, ανακατέψτε μερικές φορές σε όλο το μαγείρεμα  για 2 με 3 λεπτά.


    Βήμα 12

    12
    Σερβίρονται ζεστά. Καλή σας Όρεξη!
    Γεμιστά  τηγανιτά πιτάκια
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή