![12 12](http://lh4.ggpht.com/-Sj5A9e1nJww/U10NR-pHVtI/AAAAAAAAvEw/493u-Ndb4TU/12_thumb%25255B9%25255D.jpg?imgmax=800)
Η τάρτα φράουλα είναι ένα ελαφρύ επιδόρπιο με γλυκιά γεύση. Δοκιμάστε το!
Υλικά:
250 γραμμάρια αλεύρι τύπου 00150 γραμμάρια βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
1 φλούδα λεμονιού
45 γραμμάρια κρόκους αυγών
100 γραμμάρια ζάχαρη
250 γραμμάρια φράουλες
2 κουταλιές ζάχαρη
Συνταγή:
Βήμα 1
![1 1](http://lh4.ggpht.com/-jhgGkEYk9zA/U10NTdfNYkI/AAAAAAAAvFA/NyK3FIaZlm8/1_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
![2 2](http://lh4.ggpht.com/-SSsJ5b42o_Y/U10NVPRmu5I/AAAAAAAAvFQ/vNfpsOAse3U/2_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Δουλέψτε το αλεύρι με το μαλακό βούτυρο και προσθέστε τους κρόκους των αυγών.
Βήμα 2
![3 3](http://lh6.ggpht.com/-pIA3OIV46P0/U10NW32hj1I/AAAAAAAAvFg/kQcABg5b_jI/3_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Τέλος προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα λεμονιού.
Βήμα 3
![4 4](http://lh6.ggpht.com/-tKjUTCGMidU/U10NbKxImnI/AAAAAAAAvFw/vYMtkJL0qMs/4_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά και λεία. Τυλίξτε το σε μπάλα και αφήστε το υπόλοιπο στο ψυγείο για 2 ώρες.
Βήμα 4
![5 5](http://lh3.ggpht.com/-GFWovJ8kKtk/U10Nc40ahwI/AAAAAAAAvGA/2PCMZvqEHew/5_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Πλένετε τις φράουλες, αφαιρείτε τα κοτσάνια και κόβουμε σε μικρά κομμάτια, στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα μπολ με τη ζάχαρη.
Βήμα 5
![6 6](http://lh6.ggpht.com/-oZIvYjU_ebI/U10NgBWc_kI/AAAAAAAAvGQ/wgKfaPyuqPQ/6_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 3 mm.
Βήμα 6
![7 7](http://lh4.ggpht.com/-N4pPsr9LFss/U10U-YbhwcI/AAAAAAAAvGw/FL3uVEhwI6E/7_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Τη βάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο καλούπι.
Βήμα 7
![8 8](http://lh5.ggpht.com/-GTvCkSpB42U/U10VAT4KIhI/AAAAAAAAvHA/9P60eQBmg2U/8_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Προσθέτουμε τις φράουλες.
Βήμα 8
![9 9](http://lh3.ggpht.com/-Xq0342nxbBA/U10VBymemLI/AAAAAAAAvHQ/5WcxH3ISgAU/9_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Με ένα καλούπι σε σχήμα καρδιάς κόβουμε πολλές καρδιές.
Βήμα 9
![10 10](http://lh3.ggpht.com/-LBSmsV90Rw0/U10VEIohYkI/AAAAAAAAvHg/5e74Ci_Uk4U/10_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Αρχίζουμε να καλύπτουμε με τις καρδιές όπως στην παραπάνω εικόνα.
Βήμα 10
![11 11](http://lh4.ggpht.com/-tsjj1jqiqPc/U10VIgNcvKI/AAAAAAAAvHw/dlnp12zdZ64/11_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Καλύπτουμε με τις καρδιές και αφήνουμε μόνο μια μικρή τρύπα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Βήμα 11
![12 12](http://lh3.ggpht.com/-jKs9-LNClPg/U10VKV4Mv1I/AAAAAAAAvIA/Ylul8CpFm0Q/12_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Την αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε την τάρτα φράουλα. Καλή σας Όρεξη!