ΝΕΑ

    Κερασοπιτα

    12
    Η πίτα  με κερασια  ειναι μια παραλλαγή της  πιο διάσημης  μηλόπιτας , με κόκκινα και ζουμερα  κεράσια. Δοκιμαστε τη!

    Υλικα:

    250 γραμμαρια  αλεύρι
    120 γραμμαρια  βούτυρο
    1 κουταλιά  ζάχαρη
    50 ml νερο
    Υλικά για τη γέμιση

    500 γραμμαρια  κερασια
    1 κουταλιά  καλαμποκάλευρο
    1 κουταλιά  ζάχαρη
    1 κουταλιά χυμό λεμονιού


    Συνταγη:

    Βήμα 1

    1
    Προετοιμάστε την κρούστα για τη  ζύμη τοποθετώντας το αλεύρι στο μπολ του μίξερ, με τη ζάχαρη και  το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια.

    Βήμα 2

    2 3
    Ζυμωστε το  μείγμα στη συνέχεια προσθέστε το νερό και δουλεψτε το μειγμα μεχρι να δεσει. Σχηματίστε μια μπάλα, τυλίξτε τα σε πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για μια ώρα.



    Βήμα 3

    4 5
    Εν τω μεταξύ, πλένετε τα κεράσια και τα βάζουμε σε ένα μπολ με τη άχνη ζάχαρη, το αλευρι καλαμποκιού και το χυμό λεμονιού.Ανακατεύετε και βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.


    Βήμα 4

    6
    Πάρτε πίσω τη ζυμη και  χωρίστε τη στη μέση και ανοίγουμε δύο φυλλα.

    Βήμα 5

    7
    Το πρώτο φυλλο  το βαζουμε στη βαση της τάρτας  καλυμμένο με λαδόκολλα.

    Βήμα 6

    8
    Ρίχνουμε τα κεράσια.

    Βήμα 7

    9
    Καλύψτε με το άλλο φυλλο.

    Βήμα 8

    10
    Σφραγίστε τις άκρες και στη συνέχεια κοψτε τις ακρες  στην επιφάνεια της πίτας  και πασπαλίζουμε με μαύρη ζάχαρη.

    Βήμα 9

    11
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  για 1 ώρα. Καλη σας ορεξη!
    Κερασοπιτα
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή