ΝΕΑ

    Σαλάτα του Καίσαρα

    5
    Η Σαλάτα του Καίσαρα (Caesar Salad) επινοήθηκε το 1924 στο εστιατόριο Caesar Cardini,  απο έναν Ιταλός-Αμερικανό, από την Τιχουάνα, στο Μεξικό. Είναι μια φρέσκια και νόστιμη σαλάτα. Δοκιμάστε τη!

    Υλικά:


    250 γραμμάρια πράσινη  σαλάτα
    60 γραμμάρια  μπέικον
    4 φέτες  λευκό ψωμί
    30 γραμμάρια τυρί
    1 λεμόνι
    1 κουταλάκι  Worcestershire sauce
    Ελαιόλαδο
    Αλάτι
    Πιπέρι


    Συνταγή:

    Βήμα 1


    1
    Σοτάρετε σε ένα τηγάνι το μπέικον σε κύβους και όταν γίνει  τραγανό το βγάζουμε   από τη φωτιά.

    Βήμα 2

    2
    Κόψτε το ψωμί σε κύβους  στο ίδιο τηγάνι  στο οποίο έχουμε να ροδίσει το μπέικον (έτσι ώστε το ψωμί να  πάρει ένα κομμάτι από τη γεύση του).

    Βήμα 3

    3
    Πλύνετε και στεγνώστε το μαρούλι και τεμαχίστε το σε μικρά κομμάτια. Προσθέστε  τους κύβους ψωμιού και το  μπέικον στη σαλάτα.

    Βήμα 4

    4
    Ετοιμάστε μια σάλτσα με 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, τη σάλτσα Worcestershire, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύστε  τη σαλάτα.


    Βήμα 5

    5
    Πασπαλίζουμε τη σαλάτα του Καίσαρα με παρμεζάνα πριν από το σερβίρισμα. Καλή σας Όρεξη!
    Σαλάτα του Καίσαρα
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή