
Η Σαλάτα του Καίσαρα (Caesar Salad) επινοήθηκε το 1924 στο εστιατόριο Caesar Cardini, απο έναν Ιταλός-Αμερικανό, από την Τιχουάνα, στο Μεξικό. Είναι μια φρέσκια και νόστιμη σαλάτα. Δοκιμάστε τη!
Υλικά:
250 γραμμάρια πράσινη σαλάτα
60 γραμμάρια μπέικον
4 φέτες λευκό ψωμί
30 γραμμάρια τυρί
1 λεμόνι
1 κουταλάκι Worcestershire sauce
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Συνταγή:
Βήμα 1

Σοτάρετε σε ένα τηγάνι το μπέικον σε κύβους και όταν γίνει τραγανό το βγάζουμε από τη φωτιά.
Βήμα 2

Κόψτε το ψωμί σε κύβους στο ίδιο τηγάνι στο οποίο έχουμε να ροδίσει το μπέικον (έτσι ώστε το ψωμί να πάρει ένα κομμάτι από τη γεύση του).
Βήμα 3

Πλύνετε και στεγνώστε το μαρούλι και τεμαχίστε το σε μικρά κομμάτια. Προσθέστε τους κύβους ψωμιού και το μπέικον στη σαλάτα.
Βήμα 4

Ετοιμάστε μια σάλτσα με 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, τη σάλτσα Worcestershire, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύστε τη σαλάτα.
Βήμα 5

Πασπαλίζουμε τη σαλάτα του Καίσαρα με παρμεζάνα πριν από το σερβίρισμα. Καλή σας Όρεξη!