Το προφιτερόλ σοκολάτας είναι εύκολο να το φτιάξετε και αξίζει τη διαδικασία για αυτό το γλυκό. Αυτά είναι τα κλασικά προφιτερόλ σοκολάτας γεμιστά με κρεμά και σκεπασμένα με λαχταριστή σοκολάτα.
Υλικά
100 γραμμάρια βούτυρο
250 ml νερό
150 γραμμάρια Αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
4 αυγά
Υλικά για τη σοκολάτα:
200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
200 ml γάλα
100 γραμμάρια ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
300 ml κρέμα γάλακτος
Συνταγή:
Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε νερό και προσθέτουμε το βούτυρο και το αλάτι.

Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε το αλεύρι και τη ζάχαρη.Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για να δημιουργήσετε ένα ομοιόμορφο.

Αφήστε να κρυώσει και σε λίγα λεπτά και προσθέστε τα αυγά ένα κάθε φορά.

Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε έως ότου η πάστα να γίνει πυκνή και τα Σου να μην πέφτουν από το κουτάλι, όταν ανακατεύεται.


Στρώνετε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζετε τη ζύμη σε κορνέ ζαχαροπλαστικής, στρώνετε το ταψί με τα σου με μικρή απόσταση μεταξύ τους. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.


Γεμίζετε τα σου αφού τα τρυπήσετε με προσοχή με κρέμα της επιλογής σας.


Λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το γάλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά. Βουτήξτε ένα ένα τα σου μέσα στη σοκολάτα.


Τοποθετήστε το προφιτερόλ σοκολάτας σε πιατέλα. Διατηρήστε το στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.
Καλή σας Όρεξη!