Μια πολύ νόστιμη και γρήγορη συνταγή για ένα πιάτο πλούσιο σε γεύση.
Υλικά
12 Χταπόδια μικρά
1/2 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο
220 γραμμάρια ντοματάκια
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι και πιπέρι για τη γεύση
100 γραμμάρια μαύρες ελιές
10 γραμμάρια κάπαρη
1/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι για τη γεύση
25 λεπτά προετοιμασία + 1 ώρα μαγείρεμα
Συνταγή:
Βήμα 1

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα χταποδάκια και κόβουμε τα πλοκάμια τους σε ζεύγη.
Βήμα 2

Σε ένα τηγάνι ή και κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και όταν κάψει το λάδι προσθέτουμε το χταπόδι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Βήμα 3

Πλένετε και κόβετε τις ντομάτες. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το μαϊντανό. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το σκόρδο και το μαϊντανό στην κατσαρόλα.
Βήμα 4

Τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά, ρίξτε το αλάτι και το πιπέρι τις ελιές και τη κάπαρη και ανακατεύετε. Προσθέτουμε το λευκό κρασί και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για άλλα 30 λεπτά.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ CHEF
Το πιάτο αυτό έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε άμυλο, έτσι σας προτείνουμε να σερβιριστεί διπλά με πατάτες, χόρτα,χωριάτικη σαλάτα και ψωμάκι.
Καλή σας όρεξη!