ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Χταποδάκι με σάλτσα


    FINALE02
    Μια πολύ νόστιμη και γρήγορη συνταγή  για ένα πιάτο πλούσιο  σε γεύση.



    Υλικά
    12 Χταπόδια μικρά
    1/2 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
    1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
    1 σκελίδα σκόρδο
    220 γραμμάρια  ντοματάκια
    Ψιλοκομμένο μαϊντανό
    αλάτι και πιπέρι για τη γεύση
    100 γραμμάρια  μαύρες ελιές
    10 γραμμάρια  κάπαρη
    1/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    αλάτι και πιπέρι για τη γεύση
    25 λεπτά προετοιμασία + 1 ώρα μαγείρεμα

    Συνταγή:
    Βήμα 1
    PASSAGGI 1 
    Πλένουμε και καθαρίζουμε τα χταποδάκια  και  κόβουμε  τα πλοκάμια τους σε ζεύγη.

    Βήμα 2
    PASSAGG2
    Σε ένα τηγάνι  ή και κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο  και όταν κάψει το λάδι  προσθέτουμε το χταπόδι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

    Βήμα 3
    PASSAGG3
    Πλένετε και κόβετε τις ντομάτες. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το μαϊντανό. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το σκόρδο και το μαϊντανό στην κατσαρόλα.

    Βήμα 4
    PASSAGG4
    Τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά, ρίξτε το αλάτι και το πιπέρι τις ελιές και τη κάπαρη  και ανακατεύετε. Προσθέτουμε το λευκό κρασί και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για άλλα 30 λεπτά.

    ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ CHEF
    Το πιάτο αυτό έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε άμυλο, έτσι σας προτείνουμε να σερβιριστεί διπλά με πατάτες, χόρτα,χωριάτικη σαλάτα και  ψωμάκι.
    Καλή σας όρεξη!
    Χταποδάκι με σάλτσα
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή