Το ρολό σοκολάτας είναι ένα γλυκό εύκολο, ικανοποιεί τους πάντες και ιδιαίτερα τα παιδιά. Το ρολό μπορεί να περιέχει καρύδια, αμύγδαλα ή φουντούκια ανάλογα με το προσωπικό σας γούστο.
Υλικά:
250 γραμμάρια μπισκότα
100 γραμμάρια ζάχαρη,
100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
100 g μερεντα
1 φλιτζάνι νερό,
100 g από φουντούκια και αμύγδαλα
1 αυγό
για 8 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά 2 ώρες στην κατάψυξη
Συνταγή:
Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε τη σοκολάτα, τη μερεντα και τη ζάχαρη μαζί με ένα φλιτζάνι ζεστό νερό.
Βήμα 2

Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και μόλις γίνει μια ρευστή κρέμα προσθέτουμε το αυγό.
Βήμα 3

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το αυγό να γίνει ένα με τη με κρέμα σοκολάτας.
Βήμα 4

Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε τα θρυμματισμένα μπισκότα και τα τεμαχισμένα φουντούκια και αμύγδαλα.
Βήμα 5

Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα για να γίνει ενιαίο το μίγμα μας.
Βήμα 6


Ρίξτε το μίγμα επάνω σε μια λαδόκολλα 40x40 και τυλίξτε το σε ρολό.Τοποθετήστε το ρολό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.
Βήμα 7


Όταν το βγάλετε από τη κατάψυξη ξετυλίξτε τη λαδόκολλα και κόψτε το σε φέτες και σερβίρετε.
Καλή επιτυχία