Μια απολαυστική συνταγή με γαρίδες μαγειρεμένη με εύκολο τρόπο και με λίγα υλικά.
Υλικά:
160 γραμμάρια linguine
10 γαρίδες (400 γρ περίπου)
1 σκελίδα σκόρδο
1 / 2 φλιτζάνι λευκό κρασί,
10 ντομάτες
Μαϊντανό
Αλάτι πιπέρι
Λάδι
Για 2 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Συνταγή:
Βήμα 1

Καθαρίστε τις γαρίδες, ξεχωρίζοντας τα κεφάλια.

Κόψτε τις γαρίδες με ένα ψαλίδι ή μαχαίρι και αφαιρέστε το κέλυφος τους.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το λάδι, το κομμένο σε φέτες σκόρδο, το μαϊντανό και τα κεφάλια από τις γαρίδες.

Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε και το λευκό κρασί.

Αφαιρέστε τα κεφάλια από το τηγάνι και προσθέστε τις ντομάτες σε κομμάτια, προσθέστε το αλάτι και μαγειρεύετε για 5 λεπτά.

Τώρα προσθέστε τις γαρίδες στη σάλτσα και μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά λίγα λεπτά ακόμα.

Προσθέστε το linguine αφού το έχετε βράσει πρώτα και στη συνέχεια ανακατεύετε με τη σάλτσα, προσθέστε φρέσκο μαϊντανό και πιπέρι.

Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!