Η σαλάτα με καλαμάρι είναι μια συνταγή υγιεινή και πολύ νόστιμη.
Υλικα
4 καλαμάρια
100 γραμμάρια ρόκα
250 γραμμάρια καλαμπόκι
2 καρότα
Σέλινο
1 λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο
μαϊντανό
Λάδι
Αλάτι
Υλικά για 4 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Συνταγή:
Βήμα 1

Ξεκινάμε με την προετοιμασία της μαρινάδας σε ένα πιάτο βάζουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ψιλοκομμένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο.

Καθαρίστε το καλαμάρι.

Αφαιρέστε τα μάτια, τα εντόσθια, το ξίφος και ξεπλύνετε κάτω από το «τρεχούμενο νερό.

Μαγειρέψτε τα καλαμάρια σε βραστό νερό για 15 λεπτά.

Στραγγίστε το και να αφήστε το να κρυώσει.

Κόβουμε τα καλαμάρια σε ροδέλες.

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη ρόκα και από πάνω τα τριμμένα καρότα και τέλος το καλαμπόκι

Τοποθετούμε το καλαμάρι στο μπολ και ρίχνουμε το σέλινο κομμένο σε μικρά κομμάτια μαζί με την μαρινάδα μας που έχουμε ετοιμάσει και ανακατέψτε τα.

Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!